Førsteholdet

Afgørelsens time i Europa League: – Vi glæder os

Junior Brumado og Bo Henriksen ser frem til torsdagens kamp mod Ludogorets. En offensiv tilgang til opgøret skal sikre de tre point, som vil sende FCM videre i Europa League.

08/12/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland-truppen er i dag rejst til Bulgarien for at jagte en stor europæisk bedrift. Her kan midtjyderne torsdag sikre sig avancement fra gruppespillet i Europa League ved at slå Ludogorets på udebane.

En sejr på Huvepharma Arena i Razgrad vil sende FCM videre til knockoutfasen i det næstfineste europæiske selskab. Cheftræner Bo Henriksen glæder sig over at stå foran en kamp, der har så stor betydning.

– Det bliver en fed fodboldkamp. Det bliver sjovt. Vi skal komme med masser af power, energi og glæde. Det skal stråle ud af os alle sammen, at vi har bragt os selv i en situation, hvor vi har en kamp, der betyder så meget, siger Bo Henriksen på pressemødet kort før holdets træning dagen før kampen.

Sidste gang, FC Midtjylland og Ludogorets tørnede sammen, var i gruppespillets første kamp, hvor det blev 1-1 på MCH Arena.

– Vi kommer herned for at gøre vores ypperste og hente tre point, som kan sende os videre. Ludogorets er et godt hold, som vi har masser af respekt for. De har været uheldige i flere af deres Europa League-kampe, så det bliver et svært opgør, lyder det respektfuldt fra Bo Henriksen, som understreger:

– Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at vinde og gå videre. Det vil være en fantastisk præstation.

Junior Brumado har gode minder fra Bulgarien

Det er ikke første gang, at FC Midtjylland spiller i Razgrad, der ligger i det nordlige Bulgarien.

For bare 16 måneder siden mødte de to mandskaber hinanden i Champions League-kvalifikationen. Her satte Junior Brumado et vigtigt mål i kassen, da han sikrede en 1-0-sejr mod Ludogorets og sendte FC Midtjylland videre mod klubbens første Champions League-deltagelse.

– Det var en god dag, griner Junior Brumado, da han på pressemødet blev adspurgt til sine minder fra kampen i august 2020.

– Det er et sted, som betyder meget for mig. Det var her, jeg scorede mit første mål for FC Midtjylland. Det håber jeg selvfølgelig på at gentage, og jeg har en god følelse i kroppen, lyder det fra Junior Brumado, som har scoret otte mål i denne sæson.

Den brasilianske frontløber lægger ikke skjul på, hvad der fylder i tankerne.

– Jeg synes, de har et godt hold, og vi har selvfølgelig respekt for dem som modstander. Men i mit hoved er det kun en sejr, som fylder. Vi skal have de tre point, slår Junior Brumado fast.

Offensiv tilgang

Bo Henriksens tropper har taget to store skalpe i de seneste to Europa League-kampe med sejre over Røde Stjerne og Braga. Nu kan arbejdet altså gøres færdigt ved at slå Ludogorets, og der er selvtillid i truppen.

– Der er masser af energi, power og tro på tingene hos os. Man kan se det på én som Junior, når vi er på vej herud. Han glæder sig til at komme herud igen, og vi har en god følelse om det hele, siger Bo Henriksen.

Avancementet skal sikres gennem en energifyldt indsats, hvor FCM-spillerne skal være dominerende.

– Vi skal ud og angribe den her fodboldkamp. Vi har alt at vinde, så i sidste ende handler det om at give den energi, der skal til. Vi er gode, når vi kommer med stor energi og power. Så tør vi at spille fodbold og tænker ikke for meget over alt muligt, pointerer cheftræneren og fortsætter:

– Vi skal turde at lave fejl, og vi skal turde at tænke fremad – især i vores presspil, men også i omgangen med bolden. Vores gameplan er at gå op og stresse dem og få bolden over på deres halvdel.

– Vi glæder os som små børn til juleaften, afslutter Bo Henriksen med et smil.

En sejr vil sende FC Midtjylland videre i Europa League. Hvis Røde Stjerne og Braga samtidig spiller uafgjort, vil FCM ende som nummer 1 i gruppen og gå direkte i 1/8-finalerne. Hvis det bliver til uafgjort eller nederlag i Bulgarien, står den på Conference League for midtjyderne på den anden side af nytår.

Selvtillidsfuld Luca Pfeiffer bomber i udlandet

Følg PFC Ludogorets – FC Midtjylland

Der er kampstart kl. 21.00 dansk tid torsdag aften i Bulgarien. Opgøret kan ses direkte på TV2 Sport X og TV2 Play eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.