13.08.2015, 14:19 | Af: Administrator

Fankoordinatorens blog: Eventyret venter

I min seneste blog opfordrede jeg til, at folk huskede det gode humør, selvom det skulle glippe med kvalifikationen til Champions League. Det er nu desværre blevet en realitet - i stedet har vi dog udsigt til to spændende kampe mod Southampton, der imponerede stort i sidste sæson i Premier League. 

Det er altid en helt speciel oplevelse at spille på udebane i Europa, og særligt når vi får lov at gæste de store adresser. Min egen europæiske debut kom tilbage i 2008, hvor vi trak Manchester City - resultatet husker de fleste nok, men turen i sig selv var den mest magiske del af oplevelsen. På samme måde forholder det sig for de fans, der i årenes løb har været i Athen, Bern, Bruxelles eller andetsteds.

Derfor vil jeg gerne opfordre alle jer, der har mulighed for det, til at tilmelde jer Black Wolves' tur til det engelske, hvor man som Black Wolves-medlem kan komme af sted for blot 1200 kr. alt inklusiv - det vil potentielt være den bedste investering, I nogensinde har foretaget jer i forbindelse med FC Midtjylland, det tør jeg næsten garantere. Det er en helt unik mulighed for at danne nye venskaber internt i fangruppen, hvad enten man normalt holder til i Stemningsområdet, eller om man foretrækker Faxe Kondi Tribunen, hvilket er én af de vigtigste grundpiller i opbygningen af en holdbar fanscene. Mit store håb er at se i hvert fald et par hundrede FCM'ere på St. Mary's Stadium på torsdag, hvor vi forhåbentligt i fællesskab kan få et godt udgangspunkt med hjem til returopgøret i Herning.

Inden den står på Europa og engelske pints, venter der dog lige et brag i den hjemlige andedam, når FC København kigger forbi fredag aften. I de seneste sæsoner har vi haft et godt tag i københavnerne med fire sejre i seks kampe, hvilket er en stime, vi forhåbentligt kan videreføre i denne sæson. 

Der er ingen tvivl om, at vi vil se et topmotiveret FCK-hold, der vil revanchere sidste sæsons samlede andenplads. Når man hører de hvidklædte udtale sig, mener de tilsyneladende, at vores mesterskab til dels var en fejl fra deres side, fordi de ikke præsterede godt nok - skal vi ikke på fredag i fællesskab endnu en gang få understreget, at vores mesterskab fra sidste sæson og åbningen på denne sæson ikke har været en fejl, men ganske enkelt har været et udslag af ubetinget klasse?

En sejr kan potentielt tvinge Ståle Solbakken til at stille med en grimasse efter kampen, han helst ikke vil bære, hvis han må sande, at vi allerede efter 5 runder er løbet fra dem, og dén slags sidegevinster er jo slet ikke så ringe endda, som man vist siger på godt jysk.

Senest på disse linjer proklamerede jeg en ny målsætning på vegne af alle os, der hyppigt frekventerer MCH Arena; at alle tilskuere bliver på pladserne til sidste fløjt. I sidste sæson præsterede vi at score hele 22 mål indenfor kampens sidste kvarter, mens vi i denne sæson allerede har lavet 3 mål i de døende minutter - seneste hjemmekamp mod OB må stå klart i hukommelsen, særligt for dem, der valgte at forlade stadion efter 85 minutter. Det var som på bestilling, at Duncan afgjorde kampen i yderste overtid, netop som jeg havde lanceret målsætningen - en mere effektiv understregning af min pointe, kunne jeg i hvert fald ikke ønske mig.

Selvom det er meget tidligt på sæsonen, kan de kommende uger i større eller mindre grad afgøre, hvordan vores sæson vil forme sig. Står vi med otte point ned til FC København og Europa League-gruppespil, eller siger vi farvel til Europa og ser forspringet skrumpe ned på to point? Lad os stå tæt sammen i de forestående kampe, så vi kan give spillerne de bedste betingelser for at præstere - vi vil alle sammen gerne fejre sejrene, men lad os lige huske, at det kræver en solid indsats fra alle mand, før vi kommer så langt!

Med ønsket om en god kamp,
Peter Ross

FCM vs. FCK – 30. okt.

Køb billet

Tilmeld dig FCM nyhedsbrev og få alle nyheder direkte i din inbox

Tilmeld dig FCM nyhedsbrev og få alle nyheder direkte i din inbox