04.05.2016, 12:20 | Af: | Foto: FCM Foto

Blog: Er Fortet genopstået?

Hvad der til gengæld ikke har været en enlig svale, er vores nuværende form på hjemmebane. Tre sikre 2-0 sejre i de seneste tre hjemmekampe vidner om en fornyet stabilitet i truppen, skriver Peter Ross i sin blog

Den seneste tids resultatmæssige fremgang fik et gevaldigt knæk i søndags, da FC København løb os over ende i Parken og fuldt fortjent vandt 5-3. Nederlaget i sig selv var måske ikke voldsomt overraskende, når man ser på FCKs hjemmebanestatistik kombineret med vores udebanestatistik, hvor vi kun er lykkedes med at få én sejr i de seneste ti forsøg.

Til gengæld bør vi kunne forvente mere af holdet, end at komme bagud med to allerede indenfor de første ti minutter. Det er heldigvis utallige år siden, vi har set sådan en åbning – faktisk mindes jeg ikke, hvornår det sidst er sket, så lad os ikke dvæle for meget ved det. Dén kamp er forhåbentligt parkeret i kategorien ”enlige svaler”.

Hvad der til gengæld ikke har været en enlig svale, er vores nuværende form på hjemmebane. Tre sikre 2-0 sejre i de seneste tre hjemmekampe vidner om en fornyet stabilitet i truppen. Spillet har langt fra været prangende og bjergtagende, men oftest er hårdt arbejde en forudsætning for at få point, og der må man bare rose Thorups udvalgte – der er blevet kæmpet for hver eneste bold, og ingen har været sig selv nærmest på banen. Selv i nederlaget til FCK blev der kæmpet til sidste minut, selvom københavnerne var et niveau over os fra start til slut.

De individuelle kvaliteter på holdet har der aldrig hersket tvivl om, men uden en holdindsats kan man ikke sætte næsen op efter point i Alka Superligaen – det tjener Thorup, Priske og kompagni til ros, at de har fået vendt skuden. Det udtryk de sortklædte kommer ud med nu, ligner langt mere det udtryk, vi alle har vænnet os til i de seneste sæsoner, hvilket ikke kan undgå at indgyde håb før de forestående opgør. Måske vi endda er derhenne, hvor vi kan tale om, at Fortet er genopstået?

Én af garanterne for den gedigne arbejdsindsats i de foregående kampe, har været Rasmus Nissen Kristensen, eller bare ”NK” som han kaldes. Det er sjældent, at jeg på disse linjer fremhæver enkelte spillere, men jeg vil gøre en undtagelse med den unge brandit. De, der har fulgt talentudviklingen i klubben, har længe haft en fornemmelse af, at NK en dag godt kunne tage skridtet op på førsteholdet, men jeg tror ikke, nogle havde forventet, han ville gøre det så fornemt, som han har gjort hidtil i foråret. Kristian Bach Bak betegnende for nogle uger siden NK som ”en bonderøv, der minder om ham selv” – kvalitetsmæssigt er sidstnævnte dog milevidt foran Bak, end da han var 18 år, tør jeg godt fastslå, uden i øvrigt at forklejne #32.

Det er ikke alene NKs høje niveau, der får mig til at dvæle lidt ved ham – det er også værdien i endeligt igen at have en lokal gut, der brager igennem på MCH Arena. Vi har haft mange talenter fra Akademiet, der har vist deres berettigelse i Alka Superligaen, men det er bare lidt sjovere, når det er en fra nærområdet. Rasmus er personificeringen af den drengedrøm, der bobler hos hovedparten af de børn, der weekend efter weekend besøger MCH Arena med deres forældre, lige så vel som Pione Sisto har været det. Vi skal passe på NK, så han ikke knækker under de stigende forventninger, som man allerede nu fornemmer kommer snigende – giv ham i stedet lige et ekstra positivt tilråb, hvis han skulle fejle, som det sker for alle 18-årige. Får vi ham båret rigtigt frem, er jeg sikker på, både han og vi har noget rigtigt stort i vente!

Noget stort i vente har vi forhåbentligt også på søndag, når AGF kommer forbi. Vi er uden tvivl favoritter mod et AGF-hold, der endnu har forårets første liga-sejr til gode. Glen Riddersholm har endnu ikke fået sat skik på de hvidklædte, selvom der begynder at være nogle tegninger i spillet, der bærer Riddersholms tydelige signatur. Selvom Glen er en flink mand, der stadig har mange gode venner i Midtjylland, bør vi dog ikke forære ham sejren på søndag. Der skal kværnes videre i det tempo og med den stabilitet, der har sendt Hobro, Brøndby og OB tomhændede hjem, hvilket med al sandsynlighed også vil være nok til at tilføje AGF forårets femte nederlag.

Afskeden med Riddersholm og den efterfølgende polemik var ikke overvældende, da det stod på i sommeren og det tidlige efterår. Dét kan man mene om, hvad man vil, men tilbage står stadig de meritter, der blev opnået under Riddersholms ledelse. Tre medaljer på fire sæsoner taler i hvert fald sit eget tydelige sprog. Søndag bliver første chance for at anerkende den betydning, han har haft for vores klub, så lad os lige tage pænt imod ham, ikk’? Det kunne være klædeligt!

Med håbet om en god kamp,
Peter Ross