03.04.2016, 14:21 | Af: Peter Ross | Foto: FCM Foto

Blog: På med arbejdshandskerne

Set fra min stol er det vigtigt, at vi ikke lader os forblænde af periodiske udsving i præstationer, uanset om det er i positiv eller negativ retning, skriver fankoordinator Peter Ross i sin blog

Ovenpå en ubelejligt placeret landskampspause vender Alka Superligaen heldigvis tilbage, når Brøndby på søndag besøger Herning. Vi mindes nok alle, hvordan vi formøblede en sikker føring i Haderslev i den seneste runde, hvilket nu har fået lov til at ligge og ulme i små fjorten dage.

Det er aldrig sjovt at gå på landskampspause med sådan en kamp i frisk erindring, særligt ikke ovenpå den start på foråret, som vi har fået. Søndag vil heldigvis være en god dag at slå tilbage på.

Isoleret set var nederlaget i Haderslev en dyr fornøjelse, da der blev delt tv-penge ud i forbindelse med 22. runde. En sejr havde betydet en forskel på rundt regnet to millioner kroner, men der er ikke tid til at græde over spildt mælk – forud venter nu i stedet 11 runder, der har langt større betydning end de millioner, vi allerede har forpasset.

På trods af de svigtende resultater i den seneste tredjedel af sæsonen, der kun har resulteret i 11 point, har vi stadig alle muligheder for selv at afgøre vores skæbne i indeværende sæson. Med en sejr søndag aften kan vi for eksempel allerede lukke hullet op til andenpladsen, der må være det altoverskyggende mål frem til sommer, således vi kan sikre europæisk deltagelse på den anden side af sommerferien.

Der har været sagt og skrevet meget om spillertruppen, trænerstaben og klubben generelt på diverse internet-fora og sociale medier i den seneste tid, hvor mange fans har fået luft for deres frustrationer. Ikke alle bidrag i debatten har været lige konstruktive, men vil vi være en storklub, må vi også acceptere, at bølgerne af og til går højt, når spillet på banen ikke matcher de forventninger, som de seneste års resultater har givet forhåbninger om.

Hvis den seneste tids resultater ikke havde kastet vilde diskussioner af sig, ville jeg være mere bekymret – det vidner trods alt om, at klubbens tilstand bekymrer rigtig mange interessenter, uanset om vi snakker om sponsorer eller hardcore-fans.

Set fra min stol er det dog vigtigt, at vi ikke lader os forblænde af periodiske udsving i præstationer, uanset om det er i positiv eller negativ retning. Vi bør ikke være naive optimister ovenpå en sikker sejr mod Hobro, lige så vel som vi ikke bør blive dommedagsprofeter ovenpå et nederlag til Sønderjyske.

Klicheen om at rykke tættere sammen i bussen, som heldigvis endnu ikke har været luftet i medierne, er slidt og fortærsket – som situationen ser ud lige nu, mangler bussen nærmere dæk eller brændstof, hvilket naturligvis ikke afhjælpes af at sætte sig tættere sammen. Det handler i stedet om et væld af nye spillere, der individuelt besidder en række kompetencer, der berettiger til en plads i startopstillingen, men vi må erkende, at de individuelle kvaliteter i øjeblikket ikke bærer os nogle steder, når der står kompetente modstandere på den anden side af midterlinjen.

Det er et langt, sejt træk, der skal tages, hvilket jeg ved, Thorup & co. arbejder intensivt på hver dag på træningsbanen – der har været mange kritiske røster omkring netop Jess Thorups position i de seneste uger. Hvad der bliver diskuteret før og efter kampene, skal stå enhver frit for, men når vi er på stadion, bør vi dog altid stå bag holdet – én ting er i hvert fald sikkert: præstationerne bliver ikke bedre, hvis stadion emmer af negative forventninger.

Når du kommer på stadion på søndag, vil du blive mødt af indsamlere ved alle indgange, der samler ind til stemningsarbejdet. Pengene vil gå til nye flag, bannere og lignende, som pryder Stemningsområdet på CC Contractor-tribunen. Har du ikke småpenge med til indsamlerne på søndag, kan arbejdet også støttes via Mobilepay til 71 78 58 08 – mærk overførslen ”tifo”, så garanterer jeg, at kreative kræfter i fanmiljøet vil forvalte pengene til gavn og glæde for os alle. På forhånd tak for alle donationer!

Bedste hilsner,
Peter Ross, fankoordinator