29.05.2016, 06:00 | Af: Peter Ross | Foto: FCM Foto

Blog: Tak for i år!

Den ultimative oplevelse kom dog i februar i år - at se næsten 2.000 fans samlet i Manchester til returkampen mod United overgik mine vildeste fantasier, skriver fankoordinatoren blandt andet i sin blog

En lang sæson lakker nu mod enden, og tilbage venter kun FC Nordsjælland. Det har været en svingende sæson, hvor DM-trofæet fra sidste sæson desværre ikke kunne forsvares – herfra skal der dog lyde al mulig slags ros og anerkendelse til FC København med deres ellevte mesterskab; fuldt fortjent!

Jeg vil ikke gennemgå sæsonen slavisk, men i stedet blot dvæle ved nogle af de højdepunkter, der har været undervejs – både på og udenfor banen. Som de fleste nok mindes, startede sæsonen på enestående vis, hvor vi efter elleve kampe blot havde tabt én og lukket tre mål ind. Jeg tror, de fleste havde svært ved at tro på, hvad vi var vidner til.

Som man siger, er det, der er for godt til at være sandt det ofte – vores sejrsstime var ingen undtagelse. Ovenpå det fænomenale sæsonåbning fulgte en ørkenvandring uden lige; elleve point i lige så mange kampe – jeg mindes ikke, hvornår vi sidst har haft en lignende stime af utilfredsstillende resultater.

Jeg var ikke ligefrem misundelig på Jess Thorup i den periode. Tænk sig at overtage et mesterhold, blive udsat for store udskiftninger i truppen, have et stadion fuld af kritiske og forvænte fans og så levere sådan en stime. Hvis Jess havde problemer med nattesøvnen, forstår jeg det godt. Det tjener dog hr. Thorup til ære, at han siden har fået vendt stimen og samlet truppen. Isoleret set har sæsonafslutningen i hvert fald været godkendt, om end der stadig fornemmes en række børnesygdomme i holdets organisation.

Inden sæsonens sidste kamp er et stort mål nået - nemlig kvalifikation til Europa. At kunne gentage det eventyr, vi var på i denne sæson, kan de fleste vist godt ønske sig. Jeg får stadig gåsehud, når jeg tænker tilbage på den august-aften, hvor Duncan sendte Southampton ud i mørket og MCH Arena i ekstase. At træde ind i gruppespillet var som at træde ind i en ny verden – større modstandere, større setup og større opmærksomhed. Hjemmekampene var en stor oplevelse, men de helt store minder blev utvivlsomt skabt på udebane, hvor særligt en herlig efterårsdag i Brügge må stå klart i erindringen hos de 300 fans, der havde fundet vej til Belgien. Hvilken dag det var!

Den ultimative oplevelse kom dog i februar i år – jeg behøver vel ikke nævne modstanderen? At se næsten 2.000 fans samlet i Manchester til returkampen mod United overgik mine vildeste fantasier. At se de utallige timers hårde slid fra ufatteligt mange frivillige i fanmiljøet kulminere i Manchesters gader og på Old Trafford, fik de små hår på armene til at rejse sig op til flere gange. Desværre røg vi ud af Europa på røv og albuer, men jeg tror ikke, nogle tog større notits af resultatet – oplevelsen overgik vist resultatet med flere længder!

Har indsatsen på banen været svingende, tør jeg også godt kalde indsatsen på tribunen tilsvarende svingende. Der har været nogle helt vanvittige præstationer; Southampton hjemme, opgørene mod Viborg samt opgørene mod Brügge står særligt klart. Hele stadion kogte og Stemningsområdet bragede i gennem med en uhørt volumen, men lige så medrivende stemningen var i de kampe, lige så flad har den været i andre kampe.

Vi mangler endnu at knække koden til mere stabile præstationer på stemningsfronten, men lige så vel som der ikke findes nogle quick fixes på banen, gør der heller ikke på tribunen. Der er kun én løsning; hårdt arbejde og flittighed, når det kommer til at hverve nye folk og fastholde dem, der dukker op. Det er et fælles ansvar at sikre den gode stemning, uanset hvilken tribune man holder til på. Det glæder mig dog at se, at der kommer flere og flere unge mennesker til på tribunerne. Det er dem, der er fremtiden.

Alt i alt har det været en sæson med store udsving og store oplevelser. Lad os huske de positive stunder fra den snarligt overståede sæson og så se frem mod en ny sæson, der heldigvis rummer nye muligheder og nye oplevelser.

Nyd sommerpausen og EM i fjernsynet, inden vi vender stærkt tilbage med en ny-designet udgave af Alka Superligaen – og kvalifikationskampe til Europa League. God sommer!

Bedste hilsner
Peter Ross, fankoordinator