19.02.2017, 17:10 | Af: Jakob Engelst Nørgaard | Foto: Getty Images

FC Midtjylland giver forsvarsgeneral lang kontrakt

Kian Hansen skal være en af fremtidens ledere i FC Midtjylland

Tilbage i sommeren 2015 skiftede Kian Hansen hjem til Danmark og FC Midtylland fra franske FC Nantes, hvor han var slået igennem. Siden har Kian Hansne været med til at spille FC Midtjylland videre fra gruppespillet i Europa League og vundet bronzemedaljer i Superligaen.

Nu er FC Midtjylland og forsvarsspilleren blevet enige om en ny fire-årig kontrakt, der holder ham i klubben indtil 2021.

- Det er dejligt. jeg havde lang tid tilbage af min gamle kontrakt, men det er dejligt, at klubben kan se mig som en del af projektet, siger Kian Hansen.

- Efter der har været udskiftninger i de seneste transfervinduer, er vi ved at bygge noget nyt op, og det er meget spændende. Og det er fedt, at FC Midtjylland synes, at jeg skal være en del af det, siger forsvarsspilleren.

Kian Hansen havde i forvejen to og et halvt år tilbage af sin kontrakt, men det er nu slået fast med syvtommersøm, at klubben og Kian Hansen forpligter sig til hinanden på den lange bane.

- FC Midtjylland er en spændende klub at være i. Vi gør tingene lidt anderledes, og vi tør stikke næsen lidt frem, selvom det gør ondt nogle gang. Man behøver ikke ligne de andre, og det kan jeg godt lide, sige forsvarsstyrmanden.,

Sportsdirektør Claus Steinlein er tilfreds med at forlænge med Kian Hansen, som han kalder for 'en del af fundamentet i klubben':

- Kian er en af nøglespillerne i fremtidens fundament i FC Midtjylland. Han skal være en af dem, der skal lære de nye spiller op, og det er en fornøjelse at have en så erfaren spiller til at hjælpe de unge, siger Claus Steinlein.

- Da vi hentede Kian for halvandet år siden, var vi glade for, at vi kunne hente en spiller af hans kaliber hjem. Nu har vi haft muligheden for at forlænge med ham, og det er vi både stolte over og glade for, siger Claus Steinlein.

Fremtidens leder
Kian Hansen har spillet sammen med Erik Sviatchenko, der blev solgt til skotske Celtic og senest Patrick Banggaard, der blev solgt til Darmstadt i Bundesligaen i midterforsvaret. Nu står han igen med en ny forsvarsmakker i den midtjyske bagkæde, som han skal guide, og Kian Hansen er tiltænkt en endnu større lederrolle, end den 27-årige mand fra Grindsted har haft hidtil.

- Det betyder rigtig meget, at de unge spillere har nogle at læne sig op ad, og der er Kian én af dem, der er god at læne sig opad, siger Claus Steinlein.

I foråret bliver det Kristian Riis, Rasmus Nicolaisen og Markus Halsti, der skal kæmpe om at danne par med Kian Hansen i midterforsvaret, og det er endnu en opgave, som den rolige Kian Hansen glæder sig til at tage på sig.

- Jeg glæder mig helt sindssygt meget. Det er nogle meget talentfulde drenge. Men det er klart, at de mangler nogle kampe på Superliga-niveau. Der er stadig et spring, men med tiden er jeg sikker på, at Riis og Nicolaisen bliver to profiler, men det kræver tid og tilvænning, siger Kian Hansen.

Sportsdirektøren glæder sig over, at Kian Hansen har sagt ja til at indgå i lederteamet i FC Midtjylland, hvor han skal påtage sig en større rolle.

- Vi træner sammen med Kian i, at han skal blive endnu bedre som leder. Han er en OK leder nu, men han kan blive endnu bedre. Det ved Kian godt, og det er noget, vi alle sammen glæder os til at udvikle endnu mere, siger Claus Steinlein.

Kian Hansen erkender, at han kan blive bedre som leder, og det er en rolle, han gerne forpligter sig til at udvikle.

- Lederne i den her klub er Jess' forlængede arm inde på banen, men også uden for banen skal jeg være en rollemodel og hjælpe de unge spillere og guide dem, og det ser jeg frem til, siger Kian Hansen.

Kian Hansen har inden forårspremieren mod Viborg FF spillet 70 kampe for FC Midtjylland.

FCM vs. SJE – 9. apr.