21.11.2016, 09:19 | Af: Martin Dons | Foto: Getty Images

FCM deltager i kampagnen Stop Matchfixing

FC Midtjylland støtter op om det vigtige budskab

Over 60 sportsklubber landet over står sammen i kampen mod matchfixing og støtter kampagnen med Stop Matchfixing-holdfotos. Holdbillederne skal sende et tydeligt signal om, at matchfixing er en trussel mod sporten og at Danmarks idrætsudøvere ønsker at sætte en stopper for aftalt spil.

FC Midtjylland er også med i kampagnen, og derfor blev der til gårdagens opgør mod SønderjyskE taget et holdfoto.

Idrætsklubber i de bedste rækker inden for fodbold, håndbold, tennis, badminton og ishockey er gået sammen om at sende et fælles budskab på tværs af sportsgrene og ligaer. Det glæder kulturminister Bertel Haarder.

- Jeg er glad for, at vi er sammen om at bekæmpe matchfixing, som jo ødelægger sporten. Sammen kan vi nemlig skabe ekstra fokus på problemet og vise, at matchfixing ikke hører til i den sportskultur, vi har fremelsket i Danmark, og som vi i fremtiden ønsker at sikre.

Jesper Møller, formand for Dansk Boldspil-Union, siger:

- Matchfixing er og bliver en af de største trusler mod dansk fodbold, fordi det truer troværdigheden og dermed sjælen i vores sport. Det er altafgørende, at fans og spillere kan stole på, at alle spiller fodbold for at vinde – ikke på grund af uetiske handlinger som arrangerede resultater. Vi ønsker at bekæmpe matchfixing med alle tænkelige midler og i tæt samarbejde med de mange samarbejdspartnere.

Om Stop Matchfixing-kampagnen
Kulturministeriet, DIF, DBU, Danske Spil og Anti Doping Danmark står bag kampagnen, der har til formål at oplyse idrætsudøverne om matchfixing og komme aftalt spil til livs på tværs af sportsgrene og -klubber i Danmark.

Læs mere om kampagnen, matchfixing og regler på www.stopmatchfixing.dk og følg kampagnen på facebook.com/stopmatchfixingdk.