19.03.2017, 10:43 | Af: Trine Ottow Olsen | Foto: Getty Images

Good Hosting skal sikre udebanetilskuerne gode oplevelser

Superligaens fanklubber ønsker at sætte større fokus på de gode historier omkring fankulturen, og de gode historier vil FCM være med til at skabe

I en tid med massivt fokus på problemerne omkring fankulturen i Alka Superligaen ønsker DFF og de forskellige fanklubber at tiltrække positiv opmærksomhed, og med initiativet Good Hosting vil FCM og Black Wolves gå forrest.

Good Hosting er ikke et nyt fænomen i fodboldverdenen, men det er ikke specielt udbredt i Danmark, og det skal der laves om på. Det handler om godt værtsskab; om at få udebanetilskuerne til at føle sig velkomne og dermed sikre dem en god oplevelse, når de rejser med deres hold til kampe rundt om i landet.

Det er vigtigt, da udebanetilskuerne er en stor del af enhver hjemmekamp, og deres tilstedeværelse er med til at skabe stemning på stadion.

- Som udebanetilskuer betyder det meget, at man føler sig taget godt imod, og vi vil vise FCN og resten af fodbold-Danmark, at vi går foran. Det kan godt lade sig gøre at hygge sig sammen på en kampdag, siger Jeppe Nørgaard, bestyrelsesmedlem i Black Wolves.

For at sikre et godt udgangspunkt har Black Wolves kontaktet FC Nordsjællands fanklub Wild Tigers og spurgt til, hvordan den gode udebaneoplevelse får de bedste vilkår, når rivalerne mødes på MCH Arena på i dag.

Øverst på listen var ønsket om, at servicepersonalet i boden under udebaneafsnittet bærer FCN-trøjer, da det vil betyde meget for deres fans. Dette ønske imødekommes, og som noget ekstra inviterer Black Wolves alle i FC Nordsjællands farver til hygge i BW-loungen fra kl. 15.00, hvor der vil være masser af stemning, god musik og rig mulighed for at udveksle fodboldhistorier.

For at sætte en tyk streg under, at det kan lade sig gøre at være venner uden for banen, er der arrangeret en fælles bustur til Heden, så FC Midtjyllands østlige fangruppe BW-East kan køre med Wild Tigers til og fra kampen.

- Vi glæder os, og vi synes jo, det er fantastisk, at vi kan mødes inden kampen og gejle hinanden op på en positiv måde. Det skal vi have noget mere af, og det var alle fanklubber enige om på årets seminar, siger Helle Fahlgren, der er formand for Wild Tigers.

Den gode kultur kan ikke skabes af fangrupperne alene, og derfor støttes Black Wolves’ initiativ af klubben. Jacob Jørgensen, kommerciel direktør i FCM, forklarer:

- FCM bakker som altid gerne op om vores fanklubs gode initiativer. Så når BW inviterer udeholdets fanklub inden for i deres fantastiske fanlounge, vil vi som klub også gerne hejse flaget for det gode værtskab.

Til dagens kamp består opbakningen af en gratis øl/vand samt en gratis stadionpizza til alle gæsterne i udebaneafsnittet. Med disse tiltag håber FC Midtjylland, at fansene fra Nordsjælland får en god oplevelse uden for banen, mens de helst skal ærgre sig "gule og røde" over et nederlag på grønsværen.

FCM vs. BIF – 4. maj.