29.08.2016, 14:34 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Tidligere akademispillere på de store scener i weekenden

Bernebéu, Etihad, og Westfalenstadion. Der var i midtjysk islæt på nogle af de helt store fodboldadresser denne weekend

FC Midtjylland er efterhånden ved at være et kendt navn inden for talentudvikling, hvilket senest blev bekræftet med salget af Pione Sisto. Tjørring-knægten gik på fodboldakademiet i Ikast og allerede som 17-årig tørnede han ud for FC Midtjyllands førstehold. Nu spiller han i den spanske La Liga-klub Celta Vigo, og i weekenden var han i aktion mod Real Madrid på Bernabéu. Pione Sisto kom på banen i anden halvleg, men holdet måtte se sig slået af storfavoritterne fra den spanske hovedstad med et knebent 2-1 nederlag.

Stor ros fra Midtjylland
Også Erik Sviatchenko, Winston Reid, Jonas Lössl og Viktor Fischer var i kamp i weekenden, og de tidligere akademispilleres entré på de store scener er ikke gået sportsdirektør Claus Steinlein ubemærket hen.

- Jeg er stolt over at se drengene på de helt store arenaer. Det viser, at arbejdet vi satte i gang i 2004 og en fælles drøm om at udvikle spillere til den helt store scene bærer frugt, siger Claus Steinlein og tilføjer, at det er en cadeau til alle dem, der hver dag arbejder hårdt på at udvikle fremtidens spillere.

Tidligere ulve på britisk græs
Erik Sviatchenko var tilbage i Celtics startopstilling, da de grøn-hvide mandskab vandt 4-1 over Aberdeen på Celtic Park. Han er formet på fodboldakademiet i Ikast og har sidenhen udviklet sig til at være en stor profil for FC Midtjylland og nu i den skotske mesterskabsklub Celtic.

I den engelske Premier League var to tidligere ulve også i aktion. West Ham Uniteds forsvarsprofil Winston Reid, der nåede at repræsentere FC Midtjylland 99 gange, tabte 3-1 med sit hold, da de søndag krydsede klinger med Manchester City på Etihad Stadium.

Oprykkerne fra Middelbrough og Viktor Fisher måtte nøjes med en uafgjort mod West Brom, hvor det kun blev til ét minuts spilletid for den tidligere FC Midtjylland-profil.

Den første akademispiller
Endelig var Jonas Lössl i målet for Mainz 05, da de spillede ude mod de gule fra Dortmund på Westfalenstadion. Den tidligere FC Midtjylland-keeper blev overlistet to gange, og Mainz 05 måtte se sig slået med 2-0.

Jonas Lössl er et produkt af FC Midtjyllands talentudvikling og var den første spiller, der skrev kontrakt på Akademiet i 2004. Han blev i 2014 kåret til årets spiller i FC Midtjylland, inden han skiftede til den franske ligue 1 klub EA Guingamp og sidenhen Mainz 05.

FCM vs. OB – 28. nov.