09.06.2016, 20:30 | Af: | Foto: FCM Foto

TV-fremgang: 1,5 millioner ekstra seere fulgte FCM

FC Midtjylland har oplevet en vækst på 43 procent i seertal i den forgangne sæson, hvor mere end fem millioner danske tv-seere fulgte med

Midtjylland. Det var ikke et ord, der smagte specielt godt i Manchester. For hvordan udtalte man lige det danske ord? Og når man satte et FC foran, hvad var det så lige for en størrelse, som de engelske giganter fra Manchester United skulle op imod.

Navnet lærte de dog i Manchester og det meste af verden, og respekten for holdet kom også efter en af de helt store overraskelser i europæisk fodbold i denne sæson, da FC Midtjylland på et fyldt MCH Arena sendte Peter Schmeichels tidligere klub hjem med et 2-1-nederlag.

Det var ikke kun på MCH Arena, der var mange mennesker den aften. Mere end en kvart million danskere fulgte med foran tv-skærmen, mens et ukendt antal millioner verden over var vidne til sensationen i Herning. Til returkampen var mere end 350.000 danskere klistret til skærmen, da midtjyderne skulle forsøge at gentage overraskelsen – dog uden held.

I det hele taget har FC Midtjylland været populær i flimmerkassen i den forgangne sæson både i Alka Superligaen og i Europa League. Således har klubben vækstet med mere end halvanden millioner ekstra seere i forhold til sæsonen før, så 5,2 millioner danske seere har fulgt ulvenes sæson foran tv’et.

- Det er rigtig flotte seertal, som bringer FC Midtjylland op blandt de mest sete sportsbrand i Danmark, siger kommerciel direktør i FC Midtjylland Jacob Jørgensen og pointerer.

- Desuden skal det med i regnestykket, at flere hundrede millioner har set FC Midtjylland i aktion uden for Danmarks grænser i forbindelse med Europa League-kampene mod blandt andre Manchester United. Det er med til at brande klubben og vores samarbejdspartnere, der får ekstra meget værdi for deres eksponeringskroner i FC Midtjylland, siger Jacob Jørgensen.

FC Midtjylland har også til den nye sæson sikret sig en plads i europæisk fodbold efter en bronzeplacering i Alka Superligaen, hvilket betød medaljer for tredje år i træk.

FCM vs. OB – 28. nov.