Førsteholdet

Testkamp i Polen: Bliv klogere på Lech Poznan

Varm op til dagens træningskamp mod Lech Poznan ved at lære den polske modstander bedre at kende.

07/07/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Forberedelserne frem mod den kommende 3F Superliga-sæson og den forestående Champions League-kvalifikation er i fuld gang på træningslejren i Polen.

Her har der været fuld fokus på træning de første par dage med en masse gode træningspas.

Nu står den på spilleminutter for det midtjyske mandskab med to træningskampe i dag onsdag og på lørdag.

Første modstander er polske Lech Poznan, inden der venter et møde med tjekkiske Sigma Olomouc lørdag.

Status fra Polen: Vi skal vinde fra dag ét

Lech Poznan

Lech Poznan holder til i Polens femtestørste og en af de ældste byer i landet, Poznan. Her bor der lidt over en halv million indbyggere, og hvis man regner forstæderne med, er indbyggertallet over en million.

Den største attraktion i byen er den gamle bydel, som bærer præg af renæssancen. I dag er Poznan en stor universitetsby.

Byens borgere har kunne fejre det lokale fodboldhold som polske mestre syv gange. De bedste perioder for klubben var i starten af 80’erne og starten af 90’erne, hvor størstedelen af mesterskaberne er kommet i hus.

Det seneste mesterskab var i 2015. Stadion i Poznan har plads til lidt over 40.000 tilskuere.

Lech Poznan var i Europa League-gruppespillet i den seneste sæson, hvor de dog endte på fjerdepladsen i deres gruppe efter Rangers, Benfica og Standard Liege.

Lech Poznan var i 1/16-finalerne i Europa League i 2009 og 2011 og har siden 2008 haft fire deltagelser i den næstbedste europæiske turnering.

I den hjemlige liga endte de på en for mange skuffende 11. plads i sidste sæson efter top 3-placeringer i fire ud af de forrige fem sæsoner.

Danske Christian Gytkjær var Lech Poznans topscorer i forrige sæson, men han spiller ikke længere i klubben. I den nuværende trup vil Superliga-kendere til gengæld kunne genkende Aron Johannsson og Mikael Ishak.

Træningskampen i dag onsdag mod Lech Poznan spilles på Stadion Miejski, som blev brugt til EM i 2012 og til dagligt er hjemmebane for Slask Wroclaw. Også her er der plads til godt 40.000 tilskuere.

Det er ikke første gang, at FC Midtjylland og Lech Poznan tørner sammen. De to mandskaber mødtes også for to år siden, da FCM senest var på træningslejr i Polen. Her vandt Lech Poznan med 2-1.

Følg Lech Poznan – FC Midtjylland

Træningskampen fløjtes i gang kl. 17.00. Opgøret kan livestreames på Lech Poznans YouTube-kanal.

Se opgøret her

Derudover kan du følge kampen i tekst på FC Midtjyllands Twitter samt læse referat og reaktioner på fcm.dk efter slutfløjtet.