AAB AaB
Pedro Ferreira (30")
Allan Sousa (58")

FCM blev straffet af kyniske AaB

Trods overtag i spil og chancer tabte FC Midtjylland søndag aften med 2-0 til AaB i Albert Capellas' hjemmebanedebut.

Søndag ledte Albert Capellas sit FCM-mandskab ind på MCH Arena for første gang siden ansættelsen som cheftræner. Modstanderen hed AaB i 8. runde af denne sæsons 3F Superliga.

Med fra start var både Jonas Lössl og Kristoffer Olsson. Førstnævnte gjorde comeback efter et halvt års lejeophold i Brentford, mens sidstnævnte blev hentet ind på sommertransfervinduets lukkedag.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson (62′ Henrik Dalsgaard), Erik Sviatchenko, Juninho, Paulinho (76′ Charles), Kristoffer Olsson (62′ Oliver Sørensen), Evander, Anders Dreyer, Gustav Isaksen (86′ Edward Chilufya), Sory Kaba, Pione Sisto.

Hjemmeholdet startede opgøret med at dominere på bolden, men de store chancer lod vente på sig. Otte minutter inde i opgøret havde Erik Sviatchenko en fin mulighed efter et hjørnespark, mens Milan Makaric kort tid efter testede Jonas Lössl af i den anden ende.

Efter en halv times spil bragte AaB sig foran, da Pedro Ferreira trykkede af fra distancen. Bolden strøg i netmaskerne til 0-1.

FCM var få minutter efter scoringen tæt på at svare igen, da Pione Sisto efter et velspillet angreb sparkede få centimeter over aalborgensernes mål. Gustav Isaksen gjorde ligeledes tilnærmelser mod AaB-målet kort før pausefløjt, men den unge offensivspiller sparkede et stykke forbi.

Dermed havde midtjyderne meget at rette op på før kampens sidste 45 minutter, hvis Albert Capellas og co. skulle sikre den anden sejr på stribe.

Hjemmeholdet lagde tryk på fra start efter pausen, men efter en times spil straffede AaB’s Allan Sousa midtjyderne på en omstilling. Alene med Jonas Lössl sendte den brasilianske offensivspiller bolden i nettet til 0-2.

Herefter startede et stormløb mod AaB-målet. Pione Sisto testede målmand Josip Posavec med et flot spark på et frispark, mens Anders Dreyer blot få sekunder efter sparkede et par centimer over mål på en helflugter. Der var ikke gået længe, før Pione Sisto igen sendte et tordenskud afsted fra distancen, som strøg over overliggeren.

FCM’s uskarphed foran mål fortsatte, da Pione Sisto nok engang testede Josip Posavec, som gav en retur, der røg lige ind i hovedet på Evander. Brasilianeren formåede ikke at dirigere bolden ind i det frie mål, og i stedet trillede kuglen ud til målspark.

Chancehavet fortsatte kampen ud, men midtjyderne formåede ikke at få bolden i kassen. Dermed endte det med et 2-0-nederlag.

Næste opgør for FCM er på torsdag, når holdet tager hul på sin Europa League-kampagne med en vigtig udekamp i Østrig mod SK Sturm Graz.