AAB AaB
D. Granli (28")
K. Høgh (56")

FCM lider nederlag til AaB

Årets første 3F Superliga-kamp resulterede i et 2-0-nederlag på hjemmebane til AaB.

Søndag var FC Midtjylland igen i aktion hjemme på MCH Arena. Denne gang var modstanderen AaB i 3F Superliga, som besøgte Herning på en ægte gråvejrsdag med masser af blæst og regn.

9.000 tilskuere havde trodset vejret og var klar til at støtte holdet i forårets første ligakamp. Allerede før kampen var der et højdepunkt at fejre for dem. Rasmus Ankersen var nemlig tilbage, og her blev han hyldet som nyt æresmedlem i klubben.

Efter den velfortjente hyldest til den forhenværende bestyrelsesformand var der kampstart, hvor Bo Henriksen stillede med følgende hold:

Start XI (3-5-2): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Charles, Evander, Pione Sisto, Junior Brumado.

Udeholdet begyndte bedst i regnen og lagde et lille tryk på FCM i de første fem minutter, inden hjemmeholdet fik bedre fat om kampen. Det var tæt på at give en tidlig føring, men Joel Andersson manglede den sidste skarphed ved sin friløber.

I stedet nuppede AaB føringen ved Granli efter 29 minutter. Et flot angreb, men den midtjyske defensiv så også lidt ukoordineret ud og måtte indkassere det første mål i 2022. 0-1.

Den stilling holdt indtil pause på trods af et stort FCM-tryk i første halvlegs sidste kvarter, hvor det ikke blev til mere end stolpeskud og en annulleret scoring.

FC Midtjylland formåede ikke at fastholde presset på den anden side af pause. I stedet blev var det AaB, som fordoblede føringen på en dødbold. 0-2 efter 55 minutter.

Resten af anden halvleg blev en sløj omgang fodbold. AaB stillede sig tilbage og forsvarede føringen, og det havde FC Midtjylland svært at gøre noget ved.

Der manglede kvalitet over hele linjen, og generelt kunne holdet ikke få skabt nogle chancer. Derfor var der heller ikke meget at skrive hjem om fra den sidste halve time, og kampen sluttede 2-0 til AaB.

Næste opgave for FC Midtjylland er på torsdag, når returopgøret mod PAOK FC spilles i Grækenland.