1:1
AEK AEK Larnaca
Á. Gyurcsó (81")

FCM deler med AEK Larnaca trods chanceovertag

FCM spillede tirsdag aften 1-1 mod AEK Larnaca i 2. kvalifikationsrunde af Champions League. Returopgøret finder sted om præcis en uge på Cypern.

Tirsdag åbnede FCM denne sæsons europæiske kampagne, da cypriotiske Larnaca gæstede MCH Arena.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson (60′ Mads Døhr Thychosen), Evander (43′ Charles), Raphael Onyedika, Paulinho (60′ Nikolas Dyhr), Edward Chilufya (60′ Victor Lind), Anders Dreyer, Gustav Isaksen (75′ Sory Kaba).

FCM startede som lyn og torden, da Edward Chilufya løb dybt efter 45 sekunder. Den hurtige fløjspiller kom alene igennem mod udeholdets målmand, før han afsluttede fladt. Med en god fodparade formåede Larnaca-målmanden at parere bolden til hjørnespark.

Ti minutter inde i opgøret brændte det på igen, da Anders Dreyer sparkede på stolpen fra en position midt i feltet.

Herefter dalede FCM i niveau, og Larnaca blev lige så stille lukket ind i opgøret. Udeholdet havde ikke nævneværdige chancer, men i momenter pressede cyprioterne hjemmeholdets forsvar ud i ubehagelige situationer.

Med ti minutter til pause kom forløsningen på MCH Arena, da en returbold endte for fødderne af Chilufya, som sparkede bolden sikkert i mål. Desværre lød fløjten for offside i samme moment, og derfor blev jubel hurtigt erstattet af ærgrelse.

Kort før pause kombinerede Evander og Anders Dreyer, inden førstnævnte sparkede på overliggeren i det, der kunne have været et særdeles mindeværdigt mål.

I de døende minutter af første halvleg tog Evander sig pludselig til baglåret under et tilbageløb. Efterfølgende var brasilianeren ikke i stand til at spille videre, hvorfor han blev erstattet af landsmanden, Charles.

Anden halvleg startede usikkert fra FCM’s side. Det hele var ved at gå galt, da udeholdets angriber, Victor Olatunji, kom alene igennem. Den nigerianske angriber sparkede dog forbi mål.

Ti minutter før tid kiksede det i FCM-defensiven, da et Larnaca-indlæg mod bagerste stolpe gik direkte i mål.

Kort tid efter fik FCM udlignet til 1-1, da Erik Sviatchenko kom højest på et indlæg fra Anders Dreyer efter hjørnespark.

Målet skabte et stort tryk mod gæsternes mål i kampens slutfase. I dommerens tillægstid kogte MCH Arena, da et Victor Lind-indlæg ramte en Larnaca-arm. Dommerens fløjte forblev dog tavs.

Til sidst var FCM tæt på ad to omgange efter hjørnespark, men det hele endte 1-1 til slut. Dermed står det helt lige før næste tirsdag på Cypern.