AGF AGF
Y. Bisseck (61")
M. Anderson (86")

Nedtur mod AGF

AGF var skarpest i felterne, da det lørdag eftermiddag blev til et 2-0-nederlag på hjemmebane.

Efter knap en måned væk fra MCH Arena var FCM endelig tilbage i Herning, da AGF kom på besøg i 6. runde af 3F Superliga.

Knap 9.000 tilskuere var med til at danne en flot kulisse om hjemmebanen, der havde fået lagt nyt græstæppe op til kampen.

FCM stillede op med syv tidligere akademispillere fra start:

Start XI (4-3-3): Elias Olafsson, Mads Døhr Thychosen, Erik Sviatchenko, Stefan Gartenmann, Paulinho, Raphael Onyedika, Oliver Sørensen (67′ Edward Chilufya), Evander, Gustav Isaksen (60′ Anders Dreyer), Pione Sisto, Sory Kaba (67′ Júnior Brumado).

Gæsterne startede bedst på bolden. Ikke desto mindre var det Gustav Isaksen, som fik kampens første mulighed, da den 21-årige offensivspiller trykkede på mål uden for feltet. Den tidligere FCM-målmand, Jesper Hansen, viste dog sikre hænder i sekvensen.

200-kampsjubilar Pione Sisto fulgte op efter knap 15 minutter, da den vævre kantspiller ligeledes trykkede af fra en position uden for feltet. Endnu engang blev forsøget reddet.

Som kampen skred frem, tilkæmpede hjemmeholdet sig spillet med bolden. En tredjedel inde i opgøret erobrede Raphael Onyedika, før han serverede kuglen for Evander, som var tæt på at udplacere Jesper Hansen.

Kort tid efter var Sory Kaba også tæt på, da den høje angriber kæmpede sig igennem AGF-forsvaret. Desværre for FCM kiksede guineanerens afslutning.

Fem minutter før halvleg brød Gustav Isaksen igennem på højresiden. Mellem venner og fjender sparkede han bolden ind i feltet, og en fremadstormende Evander var ikke langt fra at kunne få hovedet på.

Trods spil og chancer til mere måtte midtjyderne gå til pause uden scoringer.

2. halvleg startede på værst tænkelig vis, da AGF’s Yann Bisseck steg højest på et indlæg og headede bolden i mål.

En hjørnesparksstatistik på 13-2 bevidnede om FCM’s overtal. Alligevel formåede midtjyderne ikke at putte bolden i kassen.

I stedet lukkede indskiftede Mikael Anderson kampen, da han sparkede bolden over Elias Olafsson på et frit skud.

Dermed endte det hele 2-0 til AGF, som lukrerede på at være skarpest i de to målfelter.