0:1
BIF Brøndby IF
O. Omoijuanfo (57")

Bittert nederlag til Brøndby

FC Midtjylland led mandag aften et nederlag på 0-1, da Brøndby IF sejrede i årets første 3F Superligakamp på MCH Arena.

Fodbold afgøres ofte i felterne. Det måtte FC Midtjylland sande mandag aften, da Brøndby gæstede MCH Arena til årets første hjemmekamp i 3F Superliga.

Opgørets første chance opstod efter otte minutter, da forsvarsmakkerparret Henrik Dalsgaard og Stefan Gartenmann kombinerede. En dødbold fløj mod bagerste stolpe, hvor Dalsgaard forlængede kuglen ind mod midten. Her fik Gartenmann foden på, men bolden strøg en meters penge over mål.

Efter et kvarters spil ville gæsterne også lege med. Nicolai Vallys og Mathias Greve kombinerede, før førstnævnte rykkede fri i det lille felt. Alene med Jonas Lössl blev Brøndby-spillerens forsøg dog pillet.

Kort før pause opstod FCM’s hidtil bedste mulighed, da Gustav Isaksen på en position fra kanten af feltet tog et træk ind i banen og afsluttede. Forsøget var særdeles kompetent og tvang Brøndby-keeper Mads Hermansen ud i en flot redning.

Mere skete der ikke i de første 45 minutter. En hårdtspillet første halvleg, hvor dommer Mikkel Redder fløjtede for flere frispark, end der var nævneværdige optræk til chancer.

Efter knap en times spil satte Brøndby kniven ind, da Simon Hedlund smed en flad bold mod bagerste stolpe. Her lurede  Ohi Omoijuanfo, som uden problemer kunne sætte en inderside på kuglen. 0-1.

Trænerteamet foretog en hurtig trippel-udskiftning. Det var tæt på at have effekt efter få minutter, da indskiftede Frederik Heiselberg sparkede en løs bold på stolpen.

Hjemmeholdet fortsatte det tunge pres, og med 70 minutter på stadionuret blev et farligt indlæg sendt i feltet. Her fløj bolden over ørerne på både gul- og sortklædte, inden Oliver Sørensen var millimeter fra at komme på tavlen ved bagerste stolpe.

Fem minutter før slutfløjt fik indskiftede Juninho hovedet på et frispark, der forinden havde ramt en Brøndby-mur. Den brasilianske forsvarsspiller fik sendt en udemærket afslutning afsted, men Mads Hermansen greb.

Der var optræk til mere, men den sidste skarphed manglede, når bolden blev sendt i feltet. Dermed endte det hele 0-1 til gæsterne, som kunne rejse mod den københavnske vestegn med alle tre point.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Gustav Isaksen, Astrit Selmani, Emam Ashour.

Indskiftninger: Frederik Heiselberg (59′), Oliver Sørensen (59′), Juninho (59′), Victor Bak (70′), Aral Simsir (81′).