1:1
CZV FK Crvena Zvezda
M. Ivanić (58")

Uafgjort mod Crvena Zvezda

Det blev 1-1 mod Røde Stjerne i torsdagens Europa League-kamp på MCH Arena. Nikolas Dyhr stod for FCM's udligning i 2. halvleg.

Torsdag aften var der for anden gang i sæsonen Europa League på MCH Arena. Denne gang var modstanderen serbiske Røde Stjerne, som kom til Herning med maksimumpoint for de første to kampe.

I mellemtiden havde FC Midtjylland hentet ét point, så for at leve op til målsætningen om at gå videre fra gruppe F ville det hjælpe gevaldigt med en sejr over de firedobbelte serbiske mestre.

Til den opgave havde cheftræner Bo Henriksen valgt følgende mandskab.

Start XI (3-5-2): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Jens-Lys Cajuste, Evander, Pione Sisto, Gustav Isaksen.

Evander viste hurtigt prøver på noget af det rigtige, da han efter tre minutters spil sendte et brag af et langskud mod mål. Desværre sneg bolden sig lige over stangen.

Ellers var det en ganske rolig start på opgøret, hvor de to hold så hinanden an uden at lægge specielt pres på modstanderen og i stedet stod lidt tilbage. Til gengæld var der god gang i den på lægterne med to endetribuner, der sendte masser af slagsange afsted mod spillerne.

Som kampen skred frem, overtog FCM initiativet og blev farlige med et par halve chancer, hjørnespark og en god omstilling af Gustav Isaksen, der som altid var lynhurtig med bolden.

Efter 32 minutter faldt kampens hidtil største chance efter godt samspil mellem Nikolas Dyhr og Evander. Sidstnævnte fik afsluttet med det kolde højreben, men desværre for den unge wingback måtte han se bolden træffe stolpen.

Generelt var det en 1. halvleg med masser af chancer til FC Midtjylland, men den var også præget af lige ved og næsten i mange situationer. Der manglede det sidste for at komme foran, og derfor var stillingen ved pausen 0-0.

Den stilling holdt indtil det 58. minut, hvor Røde Stjerne bragte sig foran ved Ivanic. Scoringen faldt i forbindelse med et unødvendigt frispark, som endte med en løs bold i feltet, som gæsterne sparkede i kassen.

Dermed var FCM tvunget frem på banen, og ind kom et par offensive forstærkninger i Lind og Marrony. Lind fik hurtigt et par afslutninger, og den tredje af dem ramte stolpen. Denne gang var der endelig en FCM’er over returen, og Nikolas Dyhr lagde bolden i det tomme mål.

1-1 efter 77 minutter.

Gæsterne virkede tilfredse med uafgjort og trak tiden mod slutningen. FCM kom først frem til chancer i overtiden, hvor både Evander og Henrik Dalsgaard var centimeter fra at gøre det til 2-1.

Men det blev ved lige ved og næsten, og det var symptomatisk for en aften, hvor FC Midtjylland var bedst, men manglede det sidste for at hente de tre point. Det sluttede altså 1-1.