S. Magnússon (16")
S. Magnússon (79")
F. Gytkjær (86")

Skuffende eftermiddag på MCH Arena

Håbet om top seks ser svært ud, efter FC Midtjylland søndag eftermiddag tabte 1-3 til Lyngby Boldklub.

Der var vigtige point på spil, da Lyngby søndag eftermiddag gæstede MCH Arena. Midtjyderne var presset til point i jagten på en plads i 3F Superligas top seks.

Værterne startede bedst, var dominerende på bolden og chanceskabende over siderne.

Opgørets første nævneværdige chance kom efter 11 minutter, da en høj bold strøg over Lyngbys forsvarskæde. Gustav Isaksen løb stikningen op, tog et træk forbi nordsjællændernes Lucas Hey, før han sparkede fladt mod det lange hjørne. Bolden blev dog reddet af målmand Mads Kikkenborg.

Efter 15 minutter smed Lyngby en kold spand vand i hovedet på midtjyderne, da Sævar Magnússon udenfor feltet bragede et skud i det lange hjørne. 0-1.

I midten af 1. halvleg var Aral Simsir tæt på at svare tilbage, da han selv opsnappede bolden på Lyngbys sidste tredjedel og drev mod mål. Desværre manglede den tyrkiske U21-landsholdsspillers forsøg præcision og strøg et stykke forbi.

Kort før pause var Lyngby tæt på at udbygge, da Frederik Gytkjær fik en fri hovedstødsmulighed i det lille felt. Gæsternes anfører afsluttede dog lige på Jonas Lössl, som greb bolden. FCM-keeperen leverede endnu en stor redning kort før de 15 minutters spilstop.

FCM var ikke længe om at skabe den første store chance efter pausen. Emam Ashour sendte Gustav Isaksen dybt. Den hurtige fløjspiller tippede bolden over en fremadstormende Mads Kikkenborg, men inde på stregen blev kuglen clearet.

Efter knap en times spil kom den forløsende 1-1-udligning, da Aral Simsir tordnede bolden i nettet efter en stikning fra Kristoffer Olsson. Den tidligere akademispillers første scoring i 3F Superliga.

Kort efter udligningen brændte Lyngby kampens hidtil største chance, da Sævar Magnússon afdriblede Jonas Lössl og løb alene ned mod mål. Victor Bak kom stormende bagfra og afværgede truslen med en herorisk tackling til stor jubel fra MCH Arena.

Albert Capellas’ tropper pressede på, som kampen nærmede sig sin afslutning, og i det 72. minut testede Gustav Isaksen træværket med en følt afslutning fra kanten af feltet.

Et offensivt sats endte med at koste, da Sævar Magnússon med ti minutter igen blev spillet fri i feltet. Den islandske midtbanespiller lagde køligt bolden ind bag Jonas Lössl til 1-2.

Det blev værre til slut – først med en udvisning af indskiftede Júnior Brumado, som modtog sit andet gule kort efter at være kommet for sent i en tackling. Derefter med endnu en indkassering, da Frederik Gytkjær blev spillet fri i feltet og på sikker vis lagde kuglen i nettet til 1-3.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Victor Bak, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Emam Ashour, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Aral Simsir.

Indskiftninger: Armin Gigovic (46′), Astrit Selmani (62′), Oliver Sørensen (62′), Júnior Brumado (72′), Paulinho (87′).