OB OB
M. Frøkjær-Jensen (36")
M. Frøkjær-Jensen (79")

Europa Playoff venter efter målrig sejr

FC Midtjylland sejrede lørdag 4-2 over OB i sæsonens sidste hjemmekamp, der bød på flotte scoringer og to 3F Superligadebutanter.

Sæsonens sidste hjemmekamp. Kampen om en plads i Europa Playoff’en. Der var masser på spil, da FC Midtjylland lørdag tørnede sammen med OB.

I en flot kulisse gik holdene ind til en midtjysk tifo og et fuldt udebaneafsnit. Fantastiske rammer i det danske sommervejr.

Opgøret startede i et hæsblæsende tempo, der buldrede frem og tilbage. Efter 12 minutter faldt den første store chance, da Jakob Breum blev spillet fri i højresiden. Kun en flot parade fra Jonas Lössl holdt fynboerne fra fadet.

Chancen fik værterne til at vågne op. Fem minutter senere var Armin Gigovic ved at bringe Thomas Thomasbergs tropper i front, da den svenske U21-landsholdsanfører trykkede på kassen efter et hjørnespark. Bolden tog en afretning, og OB-keeper Martin Hansen fik kun med nød og næppe afværget situationen.

Med 25 minutter på stadionuret pegede dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen på pletten. Efterfølgende VAR-billeder viste korrekt, at Jeppe Tverskov havde haft armen på bolden.

Gustav Isaksen tøvede ikke fra pletten og sparkede sit ligamål nr. 18 i netmaskerne – det første af slagsen via straffespark.

Desværre gik der kun ti minutter, før der blev fløjtet straffespark i modsatte ende. Ifølge Mads Kristoffer-Kristoffersen havde Mads Døhr Thychosen holdt Jeppe Tverskov nede i en hjørnesparkssituation. Mads Frøkjær var sikker fra pletten og sparkede udligningen i hus. 1-1.

Der var gang i den på MCH Arena denne lørdag. Blot to minutter efter udligningen headede Juninho et langt indkast fra Mads Døhr Thychosen videre. Inde i det lille felt lurede Kristoffer Olsson, som nemt kunne notere sig for sin femte ligascoring i sæsonen.

Mere skete der ikke i en hektisk og begivenhedsrig 1. halvleg, der indikerede, at begge hold var mødt op for at få alle tre point – også FCM, som egentlig kun skulle nøjes med ét.

FCM startede 2. halvleg stærkt, og efter 55 minutter var Aral Simsir millimeter fra at komme på måltavlen. Den talentfulde offensivspiller tøvede dog i afslutningsøjeblikket, og skuddet blev blokeret.

Herefter gik der 30 sekunder, før den 20-årige kreatør prøvede sig af igen – og denne gang med mere held i støvlerne. Bolden søgte mod det lange hjørne, og Martin Hansen kunne ikke gøre andet end at se på. En flot, flot scoring til 3-1.

Scoringen satte en dæmper på midtjyderne, der efterfølgende faldt i niveau. Det tvang Jonas Lössl ud i en række solide redninger, mens et skud også strejfede overliggeren.

Efter 78 minutter gik den ikke længere. OB fik nok en gang tildelt et straffespark, da Charles sparkede op i foden på Jeppe Tverskov. Endnu en gang eksekverede Mads Frøkjær fra pletten. 3-2.

Herefter fulgte en række chancer. Først var Gustav Isaksen og efterfølgende Charles tæt på at udbygge føringen, inden Oliver Sørensen endeligt slog sømmet i kisten på OB. Med et hårdt spark fra en position i feltet kanonerede den tidligere akademist bolden ind bag Martin Hansen.

4-2 – Oliver Sørensens første scoring i Midtjylland-trøjen.

Hjemmeholdet kørte sejren hjem i cruise control. Det betyder, at der nu venter en spændende opgave fredag aften, når nr. 4 fra Mesterskabsspillet venter i en afgørende kamp om europæisk fodbold til den kommende sæson.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Stefan Gartenmann, Juninho, Victor Bak, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Gustav Isaksen.

Indskiftninger: Pontus Texel (67′), Júnior Brumado (67′), Charles (73′), Jamiu Musbaudeen (90′), Valdemar Byskov (90′).

Både Pontus Texel og Jamiu Musbaudeen kom ind til deres debut i 3F Superliga. Sidstnævnte tilmed til sin officielle FCM-debut.