1:1
LUD PFC Ludogorets
K. Despodov (32")

FCM og Ludogorets deler i første gruppekamp

Trods en tidlig føring og overtag i store perioder af kampen måtte FCM nøjes med 1-1 på hjemmebane mod Ludogorets. Gustav Isaksen stod for midtjydernes mål.

For tredje gang i klubbens historie og for andet år i træk stod FC Midtjylland torsdag aften klar til et europæisk gruppespil.

Det skete, da bulgarske Ludogorets gæstede MCH Arena i første runde i Europa League, hvor FCM er placeret i gruppe F.

Det var dermed også Bo Henriksens første kamp som cheftræner i en europæisk gruppespilskamp, og han havde valgt følgende 11 spillere fra start.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

FC Midtjylland fik en drømmestart på kampen, da Gustav Isaksen bragte hjemmeholdet i front efter blot to minutter. Målet faldt efter et perfekt indlæg fra Evander, som Isaksen blot skulle snitte for at lægge den ind i netmaskerne.

Ikke kun på måltavlen var danskerne foran. Også i tanke og handling var FCM’erne bedst i kampens indledning og styrede slagets gang.

Midtvejs i halvlegen var Juninho tæt på at score sit første mål i FCM-trøjen, da han kom øverst til vejrs ved et hjørnespark, men hovedstødet røg lige over mål. Ellers var det mest halve chancer, som hjemmeholdet skabte, mens Ludogorets knap nok havde haft bolden på FCM’s halvdel.

Det var lige indtil det 32. minut, hvor heldet for alvor var med bulgarerne. Først samlede deres målmand en ganske klar tilbagelægning op uden konsekvens. I det efterfølgende angreb blev et ufarligt langskud afrettet hen til Despodov, som pludselig stod fri i feltet og udlignede til 1-1.

Ud af ingenting var der altså bragt balance i regnskabet. Det slog FC Midtjylland en anelse ud af kurs, og der manglede tempo i resten af første halvleg.

Noget ufortjent stod der altså 1-1 på måltavlen efter de første 45 minutter efter den ellers gode første halve time.

Udeholdet virkede til gengæld tilfredse med den stilling, og de kom ud til anden halvleg med intentionen om at trække tiden. Det var på grænsen til det tragikomiske, hvor mange minutter ud af de første 20 af anden halvleg, som gik med spilstop og behandling.

Derfor kæmpede FCM med at finde rytmen, og vi skulle helt frem til det 64. minut, før anden halvlegs første chance kom. Her var det Pione Sisto, som fik afsluttet tæt under mål, men lige på målmanden.

Kort efter var Juninho igen tæt på i forbindelse med et hjørnespark, men hans spark blev akkurat reddet. Momenter senere var Evander nærgående med et langskud. Fortsat 1-1, men FCM havde fået gang i spillet.

Herefter dalede tempo igen en smule, og spillet blev mere usammenhængende. Som kampen nærmede sig slutfløjtet, blev FCM mere og mere farlige, og især på dødbolde var det tæt på.

Det blev dog aldrig til en 2-1-scoring, og dermed blev det til en remis i Herning i den første gruppekamp.

Derfor tager begge hold et point med videre i gruppespillet. Næste opgave for FC Midtjylland er på søndag, når der venter et topbrag mod FCK i Parken.