N. Vallys (31")
A. Klynge (57")
N. Helenius (61")

Tungt nederlag mod Silkeborg IF

FC Midtjylland tabte fredag aften med 3-1 til Silkeborg IF i anden runde af 3F Superliga.

Fredag stod den igen på 3F Superliga-bold på MCH Arena, da Silkeborg IF gæstede det midtjyske.

Før kampen modtog Paulinho og Evander blomster for deres henholdsvis kamp nummer 100 og 150 for FCM, som de begge rundede i midtugens Champions League-kvalifikationsopgør mod AEK Larnaca.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard (71′ Stefan Gartenmann), Juninho, Mads Døhr Thychosen (71′ Oliver Sørensen), Joel Andersson, Charles (78′ Chris Kouakou), Raphael Onyedika, Nikolas Dyhr, Victor Lind (59′ Edward Chilufya), Anders Dreyer, Gustav Isaksen (59′ Sory Kaba).

Opgøret startede tæt, og begge hold havde svært ved at spille sig til store chancer i den indledende fase. Kampbilledet var ikke overraskende: Silkeborg på bolden og FCM med gode muligheder på kontraangreb.

Den første nævneværdige chance tilfaldt Anders Dreyer efter 15 minutter, da den 25-årige offensivspiller helflugtede et indlæg mod mål fra en position i feltet. Nicolai Larsen i Silkeborg-buret nappede dog forsøget.

Med en halv time spillet kom udeholdet foran, da et fladt indlæg ramte Nicolai Vallys i fødderne. Den 25-årige Silkeborg-spiller sparkede fladt i mål.

Efterfølgende vinkede linjedommeren med flaget, men den efterfølgende VAR-gennemgang meldte scoring. Dermed 1-0 til gæsterne.

Kort før pause fik Anders Dreyer netmaskerne til at blafre, da han sparkede fra en spids vinkel efter en god Victor Lind-stikning. Desværre for midtjyderne løftede linjevogteren flaget, og denne gang underkendte VAR målet.

FCM startede anden halvleg som lyn og torden. Efter et godt gennemspillet angreb fandt Charles en fri Anders Dreyer i Silkeborg-feltet. Med sit kolde højreben sparkede han modsat Nicolai Larsen i udeholdets mål til 1-1 på MCH Arena.

Glæden varede dog kort, da Anders Klynge kort tid efter gjorde det til 2-1 til Silkeborg via et skud inde i feltet.

Efter en times spil blev det værre endnu, da et indlæg ramte Nicklas Helenius i FCM-feltet. Angriberen headede i det lange hjørne til 3-1.

Efterfølgende fandt hjemmeholdet aldrig rytmen, og dermed sluttede årets anden 3F Superliga-kamp med et nederlag på 3-1. Allerede tirsdag får FCM chancen for genoprejsning, når turen går til Cypern i det vigtige returopgør i 2. runde af Champions League-kvalifikationen.