SJE SønderjyskE
E. Holm (6")
E. Frederiksen (91")

FCM sejrer i overtiden og udbygger forspringet i tabellen

En dramatisk aften på MCH Arena endte i eufori, da Mads Hansen pandede bolden ind til 3-2 dybt inde i overtiden, da SønderjyskE var modstanderen i 13. spillerunde.

For tredje gang på otte dage var FC Midtjylland i kamp. Søndag aften gjaldt det et 3F Superliga-opgør mod SønderjyskE hjemme på MCH Arena.

Her kunne Bo Henriksens mandskab med en sejr udbygge forspringet ned til FCK til seks point. Til den opgave havde trænerteamet valgt følgende 11 spillere fra start:

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Daniel Høegh, Erik Sviatchenko, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Victor Lind.

Det blev ingen drømmestart i Herning. Allerede i det sjette minut bragte SønderjyskE sig foran på et hjørnespark, hvor Emil Holm uhindret kunne heade bolden i mål.

FC Midtjylland havde svært ved at bide tilbage med det samme. Det blev ikke nemmere af, at udeholdet stillede sig langt tilbage og var hurtige til at trække tiden, men midtjydernes spil flød heller ikke som tidligere set.

Der var et par optræk til chancer, men det var først i det 25. minut, at det for alvor blev farligt, da Erik Sviatchenko ramte overliggeren efter et langt indkast.

En håndfuld minutter senere var det Victor Linds tur til at være tæt på at udligne, men den unge angriber måtte se sin frie afslutning pareret. Kort efter var det Gustav Isaksen med en misbrugt mulighed i en god position.

FCM pressede altså mere og mere på, og efter 42 minutter kom belønningen. Nikolas Dyhr sendte et indlæg i panden på Gustav Isaksen ved bagerste stolpe, og med stort overblik lagde han den af til Evander. Herfra var det ingen sag for brasilianeren at sparke udligningen i nettet.

En fortjent udligning efter bedre FCM-takter i løbet af halvlegen, som altså sluttede 1-1, men der var nok ingen tvivl om, at trænerteamet skulle bruge pausen på at rette op på et par ting.

Det midtjyske overtag fortsatte efter pausen, hvor holdet hurtigt fik skabt et par gode chancer. Særligt Paulinho var tæt på med et hovedstød fem minutter inde i anden omgang.

Fansene på MCH Arena skulle dog kun vente indtil det 54. minut for at se en FCM-dødbold ende i mål. Erik Sviatchenko steg til vejrs på et nydeligt hjørnespark fra Pione Sisto, og kaptajnen sendte et kraftigt hovedstød i netmaskerne via overliggeren. 2-1.

Efter 2-1-scoringen dalede tempoet i kampen en anelse, og mange udskiftninger medførte naturligt mange afbrydelser i spillet. Ti minutter før tid kunne Evander dog have lukket kampen, da FC Midtjylland kørte en stærk kontra, men han misbrugte chancen.

Fokus var rettet mod at holde føringen i den resterende del af kampen, og det gik da også glimrende, indtil kampen gik ind i overtiden. Her slap SønderjyskE igennem for første gang i 2. halvleg, og så kunne en fri Emil Frederiksen udligne.

Sejren syntes glippet, men FCM-spillerne ville det anderledes. Et sidste pres blev sat ind i tillægstiden, og det gav pote. Den lokale Ikast-dreng Mads Hansen dukkede op bagerst i feltet og headede sin første scoring på seniorplan i nettet. Det kunne ikke have været gjort på et bedre tidspunkt, da det blev kampens sidste afslutning.

Dermed sikrede Mads Hansen en sejr på 3-2 og tre point til toppen af 3F Superliga, som FC Midtjylland nu fører med seks point ned til FCK.