Sydbank Pokalen
onsdag 4/5 kl. 18:00
MCH Arena
FCM FC Midtjylland
Júnior Brumado (42")
A. Dreyer (73")
E. Sviatchenko (80")
3:1
VB Vejle Boldklub
Albentosa (22")

FCM er klar til pokalfinalen efter sejr mod Vejle

En samlet 4-1-sejr over Vejle sender FC Midtjylland i finalen i Sydbank Pokalen. Læs hvordan returopgøret på MCH Arena gik til.

For anden gang på fire dage var der kamp på MCH Arena. Onsdag aften tog FC Midtjylland imod Vejle i returopgøret i semifinalen i Sydbank Pokalen.

FCM kom ind til opgøret med en føring på 1-0 fra den første kamp i Vejle og havde dermed et fint udgangspunkt i forhold til at sikre sig en plads i pokalfinalen. Finalepladsen skulle sikres af følgende hold fra start.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Max Meyer, Gustav Isaksen, Junior Brumado, Anders Dreyer.

FC Midtjylland indledte opgøret bedst i de første minutter, hvor holdet kom frem til et par halve chancer, men uden det blev farligt. Herefter dalede hjemmeholdet dog i niveau, og der manglede ganske enkelt kvalitet i mange situationer.

Det udnyttede Vejle til at spille sig ind i kampen, og de tog endda føringen midtvejs i første halvleg. Raul Albentosa steg højest til vejrs og pandede udeholdet foran 1-0, og der var pludselig balance i det samlede regnskab.

Målet fik ikke umiddelbart FCM’erne til at vågne op, og holdet kæmpede fortsat med at sætte angreb sammen. Vejle var i resten af halvlegen mindst lige så farlige, selvom FCM dog følte sig snydt for et straffespark.

En tilfældig situation kort før pausen sørgede for en udligning. En løs bold endte for fødderne af Max Meyer, som lagde bolden i feltet. Her dukkede Junior Brumado op og headede kuglen i mål.

Dermed var stillingen 1-1 efter de første 45 minutter.

Der var ikke meget at skrive hjem om i anden halvlegs første halvdel. Anders Dreyer og Victor Lind havde de eneste to afslutninger i den periode, men begge spark manglede den sidste kraft og præcision.

Den spillemæssige kvalitet havde fortsat plads til forbedring, men så viste Anders Dreyer sin individuelle klasse. Efter 72 minutter modtog han bolden på kanten af feltet, hvor han havde tid og plads til at indstille sigtekornet.

Den hjemvendte offensivprofil kvitterede ved at krølle bolden stille og roligt op i det lange hjørne. En velplaceret afslutning, som gjorde det til 2-1.

Efter føringsmålet overtog FC Midtjylland spilstyringen og virkede pludseligt langt bedre kørende. Erik Sviatchenko gjorde det til 3-1 på et godt hovedstød ved et hjørnespark, og finalebilletten syntes sikret med et kvarter tilbage.

Hjemmeholdet kontrollerede resten af kampen og kunne med en anelse mere skarphed have givet fansene et mål at gå hjem på.

Ikke desto mindre endte returopgøret 3-1, og FCM vandt derfor samlet 4-1 over Vejle. Dermed er FC Midtjylland klar til klubbens sjette pokalfinale i historien.

Årets finale i Sydbank Pokalen spilles på Brøndby Stadion på Kristi Himmelfartsdag den 26. maj.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

FC Midtjylland FCM
3:1
Vejle Boldklub VB

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

FC Midtjylland FCM
3:1
Vejle Boldklub VB

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

FC Midtjylland FCM
3:1
Vejle Boldklub VB