Sydbank Pokalen
torsdag 28/4 kl. 18:30
Vejle Stadion
VB Vejle Boldklub
0:1
FCM FC Midtjylland
A. Dreyer (68")

FCM tager første stik mod Vejle

Et fremragende langskudsmål fra Anders Dreyer sikrede FC Midtjylland et godt udgangspunkt i semifinalen i Sydbank Pokalen mod Vejle.

Torsdag aften gæstede FC Midtjylland et solbeskinnet Vejle Stadion, hvor den første af to pokalsemifinaler mod Vejle blev spillet. FCM kom til Nørreskoven med den fremragende historik, at holdet aldrig havde tabt til Vejle.

Omvendt havde Vejle før i aften ikke tabte på hjemmebane siden september måned. Følgende FCM-mandskab var på banen fra start.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Charles, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Junior Brumado.

Flere end tusinde midtjyske fans havde taget turen til Vejle Stadion, og de fik en jævnbyrdig, men urytmisk indledning at se. Det meste af spillet foregik på midten af banen, og begivenhederne var præget af mange dueller og spilstop.

Der var flere halve chancer i begge ender i løbet af første halvleg. Joel Andersson virkede til at være i spilhumør. Den svenske wingback var involveret i meget både som playmaker og helt ude på højresiden, hvor FCM brød igennem et par gange.

I den anden ende havde David Ousted også lidt at se til, men helt farlige blev hverken Vejle eller FCM.

Det bedste forsøg var fra Gustav Isaksen kort før pausen, da den unge offensivspiller var ganske tæt på direkte på frispark. En god redning fra Vejle-keeperen fik dog sendt bolden over mål, og derfor stod der 0-0 efter de første 45 minutter.

Den stilling holdt frem til midten af anden halvleg efter 20 chancefattige minutter. Her ladte Anders Dreyer kanonen og hamrede kuglen i mål på et flot langskud.

Det var den hjemvendte offensivprofils fjerde mål i fire kampe. Det blev kampens sidste højdepunkt, og dermed hentede FC Midtjylland den sjette sejr i de seneste syv kampe.

1-0-sejren tages med til næste uges returkamp, som spilles onsdag aften på MCH Arena, hvor FCM altså kan sikre sig en plads i pokalfinalen.

Inden da er der en ny stor opgave, når F.C. København gæster Herning søndag aften kl. 18.00 i et vaskeægte topbrag i 3F Superliga.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Vejle Boldklub VB
0:1
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Vejle Boldklub VB
0:1
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Vejle Boldklub VB
0:1
FC Midtjylland FCM