18.06.2018, 09:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Andreas Poulsen kåret som årets Akademispiller

Venstrebacken tog den mest prestigefyldte pris ved den årlige Akademiafslutning, hvor der også var hæder til Victor Torp, Sebastian Buch og Gustav Isaksen

Kampene i Vejle markerede afslutningen på 2017/18-sæsonen for de to Akademi-hold, og traditionen tro blev disse efterfulgt af fest og prisuddeling i Ikast.

Her blev 18-årige Andreas Poulsen (billedet) kåret til årets Akademispiller, og Akademichef Flemming Broe begrundede valget således:

- Andreas Poulsen er en gennembrudsfarlig back, der med sit gode venstreben både bidrager med knivskarpe indlæg og mål. Han er hurtig med og uden bold, og defensivt er han stærk en-mod-en.

- Han er en spiller med et meget stort potentiale og har allerede fået sin Superligadebut. Det er derfor meget fortjent, at Andreas Poulsen er årets Akademispiller 2017-18, udtalte Flemming Broe om Poulsen, der er kommet til FCM fra samarbejdsklubben Ikast KFUM.

Med prisen træder Andreas Poulsen i fodsporene på tidligere års vindere som Mikkel Duelund, Viktor Fischer, Pione Sisto, Erik Sviatchenko og Simon Kjær.

Årets udviklingsspiller
Netop Andreas Poulsen blev sidste år kåret til årets udviklingsspiller, og i år gik den hæder til U19-holdets anfører, Victor Torp.

- Victor Torp er en teknisk dygtig central midtbanespiller, der er taktisk stærk, placerer sig rigtigt og læser spillet godt. Han har en højt udviklet sparketeknik, og han bruger den til at slå nogle fantastiske indlæg på standardsituationer, ligesom han er en sublim målscorer på direkte frispark.

- Sidst, men ikke mindst er han en god ambassadør for FCM, og en rollemodel indadtil for sin koncentrerede fokus på at hele tiden at dygtiggøre sig, sagde Flemming Broe.

Victor Torp blev for nyligt kåret til turneringens bedste spiller ved den internationale talentturnering SPAX-Cup i Tyskland og stammer fra samarbejdsklubben Lemvig GF.

Sebastian Buch vandt prisen for Årets U19-spiller, mens Gustav Isaksen blev kåret til Årtets Spiller for U17. 

FCM vs. BIF – 1. sep.

Køb billet