Premieresejr til U19

3-1-sejr i Esbjerg i sommervarmen med debut til to U17-spillere.

08/08/20
Morten Ambo

FCM U19 tog lørdag hul på den ny U19 Ligasæson i bagende varme på Esbjerg Atletikstadion, og de fremmødte skulle ikke vente længe på fodboldårets første mål.

Mads Hansen blev nedlagt lidt uden for feltet, og sidste sæsons topscorer i U19 Ligaen overlod høfligt frisparkstjansen til Danijel Djuric, der kvitterede ved at sende et følt spark op i det nærmeste målhjørne.

FCM’erne gik højt op i presset og vandt mange bolde i kampens indledning, og en håndfuld minutter efter åbningsmålet, lykkedes det igen at finde vej til nettet.

Frederik Heiselberg mistede i første omgang bolden inde i EfB-feltet, men efter lidt ping-pong endte den atter for fødderne af ham, og angriberen sparkede FCM yderligere i front.

Heiselberg strålede om kap med solen, men ak. Efter en længere konference ude ved sidelinjen nåede kampens dommer og linjedommer frem til at bolden var havnet hos FCM-angriberen via en holdkammerat i offsideposition. Stillingen uændret 1-0.

For mange boldtab

Midtvejs i halvlegen skiftede kampen karakter. Hjemmeholdet trak sig fra kampen om boldene på banens midte og lod sig falde længere tilbage.

Det var et klogt træk, for FCM’erne forvaltede ikke den ekstra tid på bolden ret godt. Det blev til flere boldtab og det gav Esbjergenserne nogle farlige omstillingsmuligheder, som de dog ikke formåede at omsætte til en udligning.

Pausen bekom FCM’erne godt og fra anden halvleg var der klar fremgang på de ting, det havde knebet med.

Dels var boldomgangen blevet markant bedre, og samtidig begyndte man at slide hjemmeholdets kompakte organisation fra hinanden med nogle gode diagonalskift, der sendte esbjergenserne ud på udmarvende løbeture i eftermiddagsheden.

Alligevel tilfaldt næste scoring hjemmeholdet. Tobias Damtoft hægtede en modstander i feltet, og Zean Petz Dalügge konverterede straffesparket. FCM’ernes modsvar faldt dog kort efter, da Mikkel Tønnesen (billedet) blev spillet igennem til scoring efter kvikt kombinationsspil med Frederik Christensen og Heiselberg.

To minutter kom Frederik Heiselberg igen i fokus, da han fik hovedet på et godt indlæg fra Danijel Djuric. I Esbjerg-målet halvklarede Nicolai Vistisen, men Heiselberg var hurtigt over den løse bolde og fik den sendt ind over stregen med hælen. 3-1.

Foran med to var det forholdsvist problemfrit for FCM’erne at kontrollere sejren i hus – også selvom ulvene endte med at måtte spille med en mand i undertal i slutminutterne. Frederik Heiselberg måtte udgå efter at være blevet truffet af en albue på næsen, blot øjeblikke efter at FCM-bænken havde foretaget de sidste to udskiftninger.

Nyoprykkede spillere godt fra land

I sidste ende betød det ikke noget for kampens udfald – den første betydende kamp for ”det nye” FCM U19 endte med en 3-1 sejr.

– Den første kamp i en ny sæson er altid spændende, men jeg så et hold, der er godt på vej. Vores presspil fungerede godt, og vi var godt synkroniseret i vores opspil. Vi har en mindre god periode i de sidste 25 minutter af første halvleg, men det får vi rettet og vores anden halvleg er jeg meget tilfreds med, fortæller Henrik Jensen, der gav debut til to U17-spillere i kampen.

Pontus Texel spillede næsten hele kampen i midterforsvaret, kommunikerede godt og gjorde en overbevisende figur. Det samme kan siges om forsvarsmakkeren Mikkel Fischer, der kom ind og spillede i undertal, men trods det var rolig på bolden og vandt sine dueller.

Med ligapremieren vel overstået kan FCM U19 nu koncentrere sig helt og holdent om næste store opgave: UEFA Youth League og kvartfinalen mod Ajax. Den kamp spilles tirsdag d. 18. august i schweiziske Nyon.

Esbjerg fB U19 – FC Midtjylland U19 1-3 (0-1)

7′ 1-0 Danijel Djuric
53′ 1-1 Zean Petz Dalügge, strf.
58′ 1-2 Mikkel Tønnesen (oplæg Frederik Heiselberg)
60′ 1-3 Frederik Heiselberg (oplæg Danijel Djuric)

FCM U19: Valdemar Birksø – Tobias Damtoft, Raphael Onydika Nwadike, Pontus Texel (81′ John Ndjate), Kristoffer Lund Hansen – Andreas Nibe (81′ Mikkel Fischer), Frederik Christensen, Danijel Djuric – Mads Hansen, Mikkel Tønnesen (67′ Hanus Sørensen), Frederik Heiselberg.

Advarsler: Zean Petz Dalügge (EfB), Danijel Djuric (FCM), Pontus Texel (FCM), Adis Murati (EfB), Tobias Stagaard (EfB).