02.09.2018, 21:55 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 ude af Gradisca

OPDATERET:FCM U17 er elimineret af Trofeo Nereo Rocco. Træningskamp tirsdag mod japanske GOIS.

FCM U17 spillede søndag aften den sidste puljekamp ved Trofeo Nereo Rocco, og her blev det til en flot 6-0 sejr over U.S. Triestina – et resultat der katapulterede danskerne forbi Lazio og Wolfsberger på en bedre målscore, og videre i turneringen.

Eller det var i hvert fald hvad FCM-lejren troede. For arrangørerne forklarede, at det var de indbyrdes kampe der var afgørende. Her er der fuldstændig lighed mellem de tre hold – en sejr og en uafgjort til hver og en målforskel på nul.

Her blev det så afgørende, at Wolfsberger og Lazio havde scoret i alt to gange i de indbyrdes opgør, mens FCM kun havde scoret en gang. En bestemmelse, der dog ikke synes at fremgå af turneringens regelsæt.

Tager det til efterretning og ser frem
Cheftræner Henrik Jensen ærgrer sig over exiten og den usikkerhed, der opstod i forbindelse med de sidste puljekampe:

"Det er helt fair, at tiebreak-proceduren er sådan, at antal mål i de indbyrdes opgør går forud for målscoren. Det har dog ikke været helt præcist defineret i reglerne, og det har givet noget forvirring", konstaterer FCM-træneren.

"Vi tager det til efterretning, og det ændrer ikke ved, at det har været en god turnering, med et stort sportsligt udbytte for os. Vi har i stedet arrangeret en træningskamp på tirsdag mod F.C. Gois fra Japan, og den ser vi nu frem til", fortæller Jensen.

Slutstilling i gruppe C
1. S.S. Lazio 6p, 5-2 i målscore
2. Wolfsberger AC 6p, 5-2 i målscore
3. FC Midtjylland 6p, 7-1 i målscore
4. U.S. Triestina 0p, 0-12 i målscore