Akademiet

Youth League-lodtrækning: Nyt europæisk eventyr venter

Tirsdag trækkes der lod til 1. runde i Youth League, og FCM er med i bowlen. Se de mulige modstandere og få et overblik over turneringen her.

31/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I de seneste to udgaver af ungdommens Champions League har FC Midtjylland været i kvartfinalen. I sidste sæson blev turneringen aflyst, men nu er Youth League tilbage.

Som danske U19-mestre er FCM kvalificeret til Youth League, og i dag kl. 14.00 er der lodtrækning til første runde. Det er intet mindre end femte gang, at midtjyderne er med i den prestigefyldte ungdomsturnering, som har eksisteret siden 2013.

Turneringsformat

64 hold deltager i Youth League. Halvdelen af dem er kvalificeret gennem deres seniorhold og spejler Champions League-grupperne og følger kampprogrammet for CL. De otte gruppevindere herfra går direkte i 1/8-finalen, mens toerne ryger i knockout-runden.

De 32 resterende hold – heriblandt FC Midtjylland – er kvalificeret som nationale U19-mestre. Disse hold skal igennem to knockout-runder, som begge afvikles over to kampe. De otte vindere af anden runde ryger over i knockout-runden, hvor man møder en toer fra det føromtalte gruppespil.

For Kenneth Andersens mandskab venter der altså ren og skær knockout-kampe i forsøget på endnu engang at komme langt i Youth League.

Mulige modstandere

FCM’s U19-mandskab er blevet placeret i lodtrækningsgruppe 4 og møder én af følgende modstandere, som ligeledes er med som nationale U19-mestre.

Angers SCO (Frankrig)
Rangers FC (Skotland)
FK Crvena Zvezda (Serbien)
Hammarby (Sverige)
Rosenborg BK (Norge)
AFK Csikszereda (Rumænien)
Saint Patrick’s Athletic FC (Irland)
FC Midtjylland (Danmark)

Runde 1 afvikles over to kampe og spilles som udgangspunkt den 29. september og den 20. oktober. Nærmere info følger, når kampprogrammet er endeligt fastlagt. U19 har hjemmebane på EDC Arena i Ikast.

Lodtrækningen finder sted i UEFA’s hovedkvarter i Nyon kl. 14.00 og kan streames på UEFA’s hjemmeside. Her kan du også finde mere information om Youth League og se alle deltagende hold.

Youth League 21/22

Livestream af lodtrækningen

Vi følger selvfølgelig op på vores platforme, når lodtrækningens udfald er på plads.