24.04.2015, 09:09 | Af: Administrator

FCM U17 igen med i Trofeo Nereo Rocco

Med en finalesejr over Atletico Madrids talenter strøg FCM U18 for nyligt til tops i Torneo Bellinzona - nu er det så blevet U17 holdets tur til at repræsentere de sort-røde farver i udlandet.

FCM U17 er taget til Gradisca d’Isonzo i det nordlige Italien, tæt ved den slovenske grænse. Her vil holdet i de kommende dage deltage i Trofeo Nereo Rocco, en stærkt besat turnering med deltagelse af 16 hold fra hele verden.

FCM deltog også i turneringen sidste år og nåede her hele vejen frem til finalen, hvor man efter en tæt kamp måtte se brasilianske Coritiba løbe med guldet.  Mikkel Duelund blev topscorer, og blev også kåret til turneringens bedste spiller.

Sidste år var FCM U17 turneringens ”dark horse”, men i år skal holdet vænne sig til, at være et af de hold, der vil være opmærksomhed omkring:

- Sidste år var der ikke rigtig nogen, der kendte os, eller havde nogen forventninger til os. Det har ændret sig, både fordi vi nåede finalen sidste år, og fordi de andre modstandere vil have bemærket, at vores U18-hold vandt turneringen i Bellinzona, lyder det fra Svend Graversen.

- Vi har to mål for turneringen, og det første er, at vi skal videre fra puljen. Det andet mål er lidt mere overordnet, og handler om at vi skal have gjort spillerne klar til de her internationale kampe. Vi deltog i en U16 turnering hernede sidste år, men for mange af spillerne, er det også den eneste erfaring, de har med at spille i udlandet. Vi ved, at holdet har et højt topniveau, men holdet skal også have den modenhed, der kommer til udtryk i et højt bundniveau, forklarer Svend Graversen.

Er havnet i stærk pulje
Lodtrækningen har sendt FCM U17 i gruppe A, hvor tilfældet vil, at der venter et par gamle bekendte:

Vi er havnet i en hård pulje med Milan, Verona og mexicanske Chivas. Det bliver nogle fede kampe, hvor drengene skal op og stå på tæer, hvis vi skal være et af de to hold, der går videre til kvartfinalen, fortæller Svend Graversen, der hæfter følgende ord på modstanderne:

- Veronas hold kommer fra en finaleplads i en anden talentturnering, Torneo Citta di Arco. Den blev spillet i marts og her eliminerede de FC Nordsjællands U17-hold i semifinalen. Vi var også i pulje med dem sidste år og spillede her 0-0 mod dem, fortæller FCM-træneren.

- Chivas mødte vi også sidste år. Det var i kvartfinalen, hvor vi vandt 2-0. De stillede med et teknisk velfunderet hold, med en masse hurtige spillere, kommenterer Graversen.

Også puljens sidste hold, AC Milan, har ulvene et vist forhåndskendskab til. Både FCM og milaneserne deltog sidste år i U16-turneringen Scirea Cup, og her tabte italienerne finalen til Roma, mens kroatiske Osijek og kvartfinalen blev endestationen for ulvene.

Programmet for puljekampene (Edit: Forkerte spilletidspunkter rettet).
Lørdag d. 25/4 kl. 17.00: Milan – FCM
Søndag d. 26/4 kl. 18.30: FCM - Chivas
Mandag d. 27/4 kl. 19.30: Hellas Verona – FCM

Kampene spilles over 2 x 30 minutter.

Truppen til turneringen: Oliver Ottesen (GK), Simon Petersen (GK) - Andreas Murbeck, Aksel Smith-Petersen, Sebastian Nielsen, Mathias Nors, Nicolai Damkjær, Malte Jürgensen, Gustav KjeldsenVictor Torp, Mikkel Jakobsen, Mads Carlson, Andreas Poulsen, Nikolaj Kirk, Mikael Anderson, Sebastian Hairing Lodahl, Mads OlsenMads Vang, Sebastian Buch Jensen, Samson (FC Ebedei)