U19 genvinder førstepladsen

Koncentreret indsats i tirsdagens topkamp mod Lyngby.

19/04/23
Karsten Vestergaard

Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor FCM hurtigt fik etableret en tomålsføring.

Først headede Mikkel Fischer et frispark fra Valdemar Andreasen i kassen, og syv minutter senere stod FCM’erne nærmest i kø for at sparke et fladt indlæg i nettet efter et godt gennembrud over højrekanten. Det blev Andreasen, som noterede sig for 2-0 målet – hans niende sæsonscoring.

Kampen blev afviklet på en træningsbane, der bar præg af det omskiftelige danske forårsvejr, og Lyngby reagerede ved at spille mere direkte end vanligt, hvilket betød bolde mod Jeffrey Adjei-Broni, der med sine 16. sæsonmål er nr. 2 på topscorerlisten i U19 Ligaen.

Det var FCM-forsvaret dog helt indstillet på, og de fire mand i bagkæden gjorde livet svært for hjemmeholdets offensive folk, mens midtjyderne selv fik spillet bolden overraskende fint rundt på det lidt medtagne underlag.

Det gav en halvleg med FCM-dominans, og ret beset burde gæsterne have ført med mere end 2-0 efter en halvleg, hvor Lyngby kun blev farlige, når FCM’erne blev overmodige og tog for store chancer i spilopbygningen.

Tovtrækning efter pausen

Med 2-0 på tavlen var intet afgjort, og i anden halvleg fik hjemmeholdet vist, hvorfor de ligger blandt toppen af U19 Ligaen. ”De Kongeblå” steppede op, og selvom FCM’erne stadig havde god kontrol, blev de sidste femogfyrre minutter mere jævnbyrdige.

Først slap Isa Musa afsted i en friløber, men FCM-angriberen formåede ikke at score. Senere i halvlegen var det Lyngbys tur til at få en friløber, men her gjorde Mark Ugboh sig gældende med en vigtig redning.

Det lignede et åbent spørgsmål, om Lyngby kunne genåbne opgøret med en reducering eller om FCM U19 ville lukke kampen med et tredje mål – en tovtrækningskonkurrence der forblev uafgjort helt frem til sidste minut af den ordinære spilletid, hvor Gustav Fraulo fulgte op på en Melin-afslutning og endegyldigt sikrede udeholdet de tre point.

Kampen i Lyngby lignede på forhånd en af de sværere opgaver i FCMs resterende kampprogram, og cheftræner Kenneth Andersen var forståeligt nok glad for både resultatet og den bagvedliggende præstation:

– Jeg er meget tilfreds, og har rost spillerne for deres evne til at holde fokus. Vi kom hjem fra USA for en uge siden og har siden da haft et par svære udekampe i Esbjerg og Lyngby, så kampene falder tæt, og der er hele tiden noget nyt, spillerne skal forholde sig til. Denne gang var det en topkamp mod en dygtig modstander på en lidt svær bane, og det håndterede de igen rigtig flot, fortalte Andersen, som i slutminutterne gav U19-debut til Gustav Bjerge fra U17.

Med sejren tilbagetog FCM førstepladsen i U19 Ligaen og fører nu rækken med to point ned til FCK – tilmed med en kamp i hånden. U19-holdet spiller allerede igen på lørdag kl. 13.00, hvor de hjemme på EDC Arena tager imod rækkens nr. 5, Randers.

Lyngby BK U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)
9′ 0-1 Mikkel Fischer (assist Valdemar Byskov Andreasen)
16′ 0-2 Valdemar Byskov Andreasen (assist Gustav Christensen)
90′ 0-3 Gustav Fraulo

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Mads Nybo Lauritsen, Daniel Freyr Kristjansson (90+1 Gustav Bjerge)– Jamiu Musbaudeen, Gustav Fraulo (90+1 Lasse Overgaard Nielsen), Valdemar Byskov Andreasen (90+1 Christian Jørgensen) – Isa Musa (65′ Malte Melin), Jonathan Lind (81′ Mikel Gogorza), Gustav Christensen.