Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Nederlag i første test: Den sidste kvalitet manglede

Oliver Sørensen ærgrer sig over, at den sidste kvalitet manglede, ligesom personlige fejl blev straffet, da AaB trak sig sejrrigt ud af årets første testkamp.

19/01/24
Christian Rothausen
Foto: Bassi Olafsson

Fredag gæstede AaB kunstgræsbanen ved Ikast Stadome til den første kamp i dette års pre-season. Desværre var det aalborgenserne, der trak sig sejrrigt ud af opgøret med 1-4 – blandt andet på to mål inden for de første fem minutter.

Oliver Sørensen var efter kampen en del af nedtakten i FC Midtjyllands livestream, og her satte oktober måneds bedste spiller i 3F Superliga ord på opstartens første 90 minutter.

Gense årets første test

– Det var selvfølgelig dejligt at spille, men det er ikke super, at vi taber. Vi spiller ikke op til vores bedste i nogle af halvlegene, og det er irriterende.

Den 21-årige midtbanespiller deltog selv i 2. halvleg, hvor Thomas Thomasberg skiftede ti mand, således at hele truppen kunne tanke spilletid.

– Vi lykkes okay med vores pres og erobrer en del bolde højt. De spiller ikke igennem os i 2. halvleg, og jeg føler, vi er i kontrol. Det er personlige fejl, der gør, at de scorer.

– Der mangler en del kvalitet i de afgørende situationer. Vi erobrer bolden mange fine steder og er godt undervejs, men der mangler den sidste kvalitet. Det er første træningskamp, og vi skal alle lige i gang, siger Oliver Sørensen og fortsætter:

– Det har været en hård start. Der bliver krævet meget af os – både turen til Skotland og til træning herhjemme. Men det er dejligt. Det er det, der skal til, så vi står knivskarpt, når Superligaen starter igen.

Nu venter der knap en måneds opstart med flere testkampe – den næste på torsdag den 25. januar ude mod BK Häcken – inden 3F Superliga skydes i gang. Her øjner Oliver Sørensen og co. et hav af spændende opgør i toppen af rækken.

– Vi står i en fed situation. Hver kamp er nærmest en finale, og der bliver en masse seks points-kampe, så det bliver fedt, og jeg glæder mig helt vildt.

FC Midtjylland 1-4 AaB (0-2)

3′ 0-1 Younes Bakiz
5′ 0-2 Tim Prica
48′ 1-2 Charles
50′ 1-3 Lukas Andersen
83′ 1-4 Valdemar Møller

Startopstillingerne mod AaB