31.01.2017, 20:20 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

- Vil glæde mig til at stå over for Lewandowski

Patrick Banggaard skal spille Bundesliga-bold for Darmstadt, efter han tirsdag skiftede fra FC Midtjylland til den tyske klub

- Det er et stort skifte, fastslår Patrick Banggaard i telefonen fra hotelværelset i Tyskland, efter han er kommet 'hjem' fra en stor og lang dag, hvor han er blevet præsenteret i sin nye klub SV Darmstadt.

- Det er noget, jeg har set frem til i et stykke tid, og jeg er glad for og stolt over, at det nu er lykkedes at komme til udlandet, siger Patrick Banggaard.

SV Darmstadt ligger på sidstepladsen i Bundesligaen med ni point i 18 kampe, så der venter et svært forår for Banggaard og co., hvis de skal overleve i den bedste tyske liga.

- Det er klart, at vi ligger sidst i Bundesligaen, men vi vil forsøge at blive oppe og gøre vores bedste indtil sommer, men det bliver stort at komme til at spille i Bundesligaen uanset hvad, siger Patrick Banggaard.

- Vil altid huske mesterskabet
Patrick Banggaard kom til FC Midtjylland som 18-årig fra Vejle, og nu er han fem år senere rykket videre til Bundesligaen, efter 111 kampe i FC Midtjylland-trøjen.

- Jeg er rigtig glad og taknemmelig for min tid i Midtjylland. Det har været starten på min seniorkarriere, og så betyder det også rigtig meget for mig, at jeg var med til at vinde klubbens første danske mesterskab, siger Patrick Banggaard.

26 af Banggaards kampe for FC Midtjylland faldt i 2014/2015-sæsonen, hvor ulvene blev mestre. Et år, som Banggaard aldrig vil glemme.

- Det er et højdepunkt, som jeg altid vil kunne se tilbage på. Det bliver ikke større, og jeg husker det som en rigtig god tid, hvor det hele kørte som det skulle. Det er et minde, jeg altid vil have med mig, siger Patrick Banggaard.

Vil kæmpe for pladsen
Der er fire stoppere i truppen i Darmstadt, og sammen skal de kæmpe om startpladsen på holdet. En kamp, som Banggaard ser frem til at tage op.

- Jeg håber på, at jeg kan vise mig godt frem hernede i starten, og at jeg kan spille mig til en startplads, siger Banggaard.

Han valgte at flytte til netop Tyskland og Darmstadt, fordi han mener, spillestilen passer godt til den type spiller, han er.

Med tilvalget af Bundesligaen og den tyske spillespil venter der et møde med blandt andre spillere som Robert Lewandowski i en kamp, hvor Darmstadt møder Bayern München den 6. maj, og spørger man Banggaard, hvad han tænker om at skulle stå over for ham, svarer han roligt:

- Det vil jeg da glæde mig til, hvis jeg skulle få muligheden.