19.12.2019, 11:42 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

19. december: Dejlig succes i Europa

Manchester United ventede FC Midtjylland, som sikrede sig avancement fra en svær pulje i Europa League 2015/16

(Videoen er beskåret pga. UEFA)

Som danske mestre trådte FC Midtjylland ind i anden runde af Champions League-kvalifikationen i sensommeren 2015, hvor det samlet blev til en sejr over Lincoln fra Gibraltar til stor glæde for klubbens nye cheftræner Jess Thorup.

I tredje kvalifikationsrunde blev det dog til et samlet nederlag på reglen om udebanemål til Apollon fra Cypern, og FC Midtjylland røg over til playoff-runden i Europa League, hvor Southampton fra Premier League ventede.

På udebane sikrede den tidligere Southampton-spiller Tim Sparv en føring, men foran små 30.000 tilskuere på St. Marys Stadium udlignede hjemmeholdet til 1-1, hvilket dog stadig var et godt udgangspunkt for FCM-mandskabet inden returopgøret på MCH Arena.

I den kamp blev Morten ”Duncan” Rasmussen matchvinder med kampens enlige scoring mod et Southampton-hold, som blandt andre havde den nuværende Liverpool-stjerne Sadio Mané på bænken i hele kampen.

FC Midtjylland var klar til gruppespillet, hvor lodtrækningen placerede dem i selskab med Napoli, Club Brügge og Legia, og blandt andet via en flot udesejr over Club Brügge sikrede FC Midtjylland sig puljens andenplads, og var dermed klar 1/16-dels finalerne, hvor selveste Manchester United ventede i februar 2016.

Det blev indgangen til det største enkeltstående resultat i FC Midtjyllands historie, for det første opgør hjemme på MCH Arena blev vundet 2-1 på scoringer af Pione Sisto og Paul Onuachu.

I returkampen var der dog ikke meget at komme efter – United vandt med 5-1, blandt andet på to scoringer af klubbens nye stjerne Marcus Rashford, og dermed sluttede FC Midtjyllands europæiske eventyr på et af de største stadions i verden.

Billederne er venligst stillet til rådighed af Discovery og TV 3 Sport.