24.12.2019, 12:55 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

24. december: Klubbens første pokaltitel

Store følelser var på spil, da FC Midtjylland sikrede sig klubbens første pokaltitel

Hvis man nu på forhånd skulle have skrevet manuskriptet til pokalfinalen i fodbold 2019, ville man ønske, at man havde haft fantasi til at skrive det, som pokalfinalen rent faktisk udspillede sig.

I Parken blev der nemlig tale om et langt drama med store helte, da FC Midtjylland sikrede sig klubbens første pokaltitel – og som i mesterskabssæsonen 2017/18 var det igen Brøndby IF, det gik ud over.

Parken var proppet med forventningsfulde fans fra begge klubber, og Kian Hansen bragte FC Midtjylland foran, men Dominik Kaiser udlignede for Brøndby IF.

Det betød forlænget spilletid, hvor der ikke blev scoret, og så skulle det hele afgøres i en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Op til pokalfinalen mistede FCM-målmand Jesper Hansen på tragisk vis sin lillebror, men den rutinerede målmand valgte i samråd med familien at spille kampen, og Jesper Hansen endte som den store helt.

To gange leverede han flotte redninger i straffesparkskonkurrencen, og så var det op til Alexander Scholz at sikre FC Midtjylland pokaltitlen på det sidste spark – hvilket han gjorde med stor kølighed.

Vild jubel og store følelser udspillede sig efterfølgende foran 10.000 FCM-fans, som havde taget turen til hovedstaden – og selv om det var første gang, viste FCM-spillerne efterfølgende, at de godt kunne finde ud af at fejre et pokalmesterskab.

FC Midtjylland ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.