09.12.2019, 09:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

9. december: Akademiets åbning

Skepsis var der nok af, da FC Midtjylland åbnede klubbens akademi tilbage i 2004 - men det var de nu ligeglade med på heden.

Langt de fleste i fodbold-Danmark rystede på hovederne, da FC Midtjylland i 2004 lancerede landets første fodboldakademi.

Inspirationen var hentet hos det velansete fodboldakademi i den franske klub FC Nantes, som en stor gruppe af repræsentanter fra danske topklubber besøgte i 2003.

Allerede på hotellet under opholdet begyndte Claus Steinlein og Flemming Broe at udvikle planerne, og da bestyrelsen efter hjemkomsten blev præsenteret for idéen, var der som altid ikke langt fra tanke til handling i det midtjyske.

Ekstra penge blev fundet, og i sommeren 2004 rykkede spillere som Winston Reid, Simon Kjær, Jonas Lössl og Jannik Green ind på akademiet.

Sidstnævnte endte dog ikke på fodboldbanen men i stedet i et håndboldmål, hvor han har skabt sig selv en stor karriere.

Billederne viser blandt andet en meget ung Simon Kjær, og vores nuværende landsholdsanfører var endda tæt på ikke at komme ind på akademiet, og der er ligeledes billeder fra FC Midtjyllands akademi i Nigeria – et samarbejde som har sendt mange fine spillere og dejlige mennesker til FC Midtjylland.

Optagelserne er FC Midtjyllands egne.

De Unge Ulve
Hvis du har et abonnement til Viaplay, kan du se mini-dokumentaren De Unge Ulve, hvor du kommer helt tæt på Danmarks største fodboldtalenter og får et unikt blik bag kulisserne på akademiet. Du kan se med HER