08.06.2018, 13:00 | Af: FC Midtjylland | Foto: FC Midtjylland

Christian Tue Jensen får seniorkontrakt i FC Midtjylland

18-årige Christian Tue Jensen har underskrevet en femårig aftale med FC Midtjylland

I en alder af 15 år blev Christian Tue Jensen en del af FC Midtjyllands Fodboldakademi, hvor den spilintelligente midtbanespiller har udfoldet sig lige siden. Fredag skrev talentet så under på sin første seniorkontrakt med FC Midtjylland.

- Jeg har været i FCM i mange år, og jeg synes, det er en rigtig god klub med dygtige trænere og gode faciliteter, som kan medvirke til at videreudvikle mig. Herudover har jeg haft en god dialog med klubben, og jeg synes, de har en god plan for mig, hvor jeg kan få lov til at snuse til Superligaen og dermed blive presset til det yderste til hver eneste træning. Derfor var det et let valg at skrive under med FC Midtjylland, forklarer Christian Tue Jensen.

Christian Tue Jensen har nettet ni gange i indeværende sæson i U19 Ligaen, hvor FC Midtjylland har sikret guldet.

Et usædvanligt stort talent

Sportschef i FC Midtjylland, Svend Graversen, spår en stor fremtid for det unge offensivtalent.

- Vi har med et usædvanligt stort talent at gøre. Et talent, der har været på vej gennem rigtig lang tid, og som nu er klar til at tage det afgørende spring fra talent til fuldtidsprofessionel i FC Midtjylland, forklarer Svend Graversen.

Hovedpersonen selv håber da også på at kunne tage skridtet op på superligaholdet på sigt og blive en fast del af truppen.

- Der er et utroligt højt niveau i FC Midtjylland, og det gælder både på U19 og naturligvis Superligaen. Det næste step for mig er nu at forsøge at komme op på superligaholdet og etablere mig der på sigt, siger 'Tue' om den kommende tid i det midtjyske.

dynamisk spiller med sublime sparkefærdigheder

Det er ikke tilfældigt, at 'Tue' har nettet hele ni gange i indeværende U19-sæson. Offensivspilleren har nemlig en særlig kompetence inden for sparketeknik.

- Jeg kan sparke med begge ben, og det er generelt mine tekniske sparkefærdigheder, jeg drager fordel af på banen. Herudover har jeg øje for at finde de rigtige rum i banen og skabe gode offensive situationer for mit hold, forklarer en ydmyg Christian Tue Jensen om sine spidskompetencer på grønsværen.

Christian Tue Jensen kan spille de tre offensive positioner i FC Midtjyllands 3:4:3-system. En egenskab sportschefen tillægger stor betydning.

- Han passer rigtig godt ind i den måde, vi spiller fodbold på i FC Midtjylland. Christian er en utrolig dynamisk spiller, som besidder individuelle færdigheder, der kan afgøre fodboldkampe. Herudover har han en fantastisk spidskompetence inden for standarder.

Christian Tue Jensen viste netop prøver på sine fantastiske sparkefærdigheder den 21. april, da han i det 93. minut sikrede sejren direkte på frispark mod Lyngby BK U19.

Også akademichef, Flemming Broe, fremhæver blandt andet Christian Tue Jensens sublime kompetence inden for standardsituationer.

- Han er en teknisk velfunderet spiller, der kan sparke godt med begge ben og har en særlig kompetence inden for frisparksteknik. Det er kompetencer, der gør ham kampafgørende, siger Flemming Broe og fortsætter:

- Det er altid en fornøjelse at forlænge en dygtig akademist ind i seniortiden via en lang kontrakt. Det er en spiller, der har dyrket selvtræning og individuel træning med stor passion, så det er meget fortjent.

Broe tilføjer desuden, at Tue Jensen er en topspiller i sin årgang.

De danske mestre fra FC Midtjylland U19 med Christian Tue Jensen på holdkortet spiller sæsonens sidste kamp lørdag klokken 13:00 i Vejle.

FCM vs. AGF – 15. dec.