14.08.2018, 17:23 | Af: Nicolai Dupont | Foto: Getty Images

Da Danny sænkede City

Et af de største resultater i FC Midtjyllands historie blev grundlangt af Danny Olsens højre fod. I dag er det 10 år siden

Dagen står stadig stærkt indprentet i de fleste FC Midtjylland-hjerter. Den 14. august 2008. For præcis 10 år siden gik de midtjyske spillere på banen i Manchester, til en kamp, der senere skulle slå sig fast som en af de mest mindeværdige i klubbens historie.

FC Midtjyllands europæiske eventyr startede for alvor mod Manchester City i kvalifikationskampen i 2008. Efter 14 minutter og 53 sekunder havner bolden hos Danny Olsen. Sekundet efter er FC Midtjylland foran på City of Manchester Stadium.

- Vi får en kontra, hvor Jude Nworuh blokerer bolden, og jeg ser mit snit til at komme afsted. Jonas Borring spiller bolden frem til Mikkel Thygesen. Jeg er hurtigere end ham, så jeg får løbet ham op, og han spiller den på tværs til mig. Den kommer til at ligge lidt bagved mig, så jeg må stoppe lidt op og får så trykket til den med en halv vrist og yderside og kan følge den gå forbi Joe Hart i målet, siger Danny Olsen om målet.

- Det er uden tvivl det fedeste mål, jeg har scoret.

Skabelsen af noget stort
1-0-føringen holdt hele vejen til slutfløjt, og FC Midtjylland havde i en alder af ni år cementeret sig selv som spiller på internationalt niveau. Og for målscoreren bag triumfen var det en helt særlig fornemmelse. Fornemmelsen af at have skabt noget stort.

- Det er en kæmpe glæde at score et mål. Og det kan man så gange med 10 i det her tilfælde. Bare det at se en video af målet igen giver mig gåsehud. Det er det største, jeg har oplevet som fodboldspiller, og noget jeg nok ikke kommer til at opleve igen, siger Danny Olsen.

Rent bur i Manchester
Det er ikke mange, der kan prale af at have holdt Manchester City fra at score på hjemmebane. Men én af dem er Lasse Heinze, der denne sensommeraften i 2008 forhindrede spillere som Daniel Sturridge og Martin Petrov i at banke bolden i nettet.

- Det var en super fed kamp, som vi faktisk skulle have vundet større, så vidt jeg husker. Joe Hart stod en vanvittig kamp, siger Lasse Heinze, der ikke selv havde så meget at lave i målet.

En enkelt penibel situation husker han dog.

- På et tidspunkt kommer der et indlæg nærmest fra midten af banen. Jeg er helt ude i kanten af feltet for at gribe bolden, men støder sammen med Micah Richards. Og han er ikke ligefrem en lille fyr. Jeg taber bolden i sammenstødet, og den lander for fødderne af en City-spiller. Heldigvis skød han over målet.

Den første kæmpe nedlagt
Selvom returopgøret endte med at sende Premier League-klubben videre i UEFA Cup’en efter straffesparkskonkurrence, så havde FC Midtjylland bevist, at Herning ikke bare er en overkommelig forhindring i Europa.

Den første kæmpe var nedlagt, men man rejste sig igen. Fremtiden skulle senere vise, at selv større kæmper kunne besejres. Blandt andet fik Manchester Citys bysbrødre ørerne i maskinen i 2016, da Pione Sisto og Paul Onuachu sikrede en hjemmesejr på 2-1 over de Røde Djævle.

10 år efter triumfen i Manchester er ulven tilbage i Danmark. Og FC Midtjylland er tilbage på togt i Europa.

FCM vs. HOB – 29. sep.