11.02.2020, 14:52 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

De frivillige indtog den røde løber på MCH Arena

Forkælelse var aftenens tema, da FC Midtjylland inviterede klubbens frivillige på god mad, dejlige drikke, anekdoter fra Ove Pedersen samt et par spændende overraskelser

Fredag den 31. januar 2020 var en speciel dag.

Det var jo Deadline Day, transfervinduets sidste åbningsdag, men det var nu ikke derfor, at netop denne fredag var anderledes.

Med stor respekt for vores nuværende angrebstræner og tidligere måltyv, Morten ”Duncan” Rasmussen, så kunne netop denne fredag også være noget ganske særligt, fordi han fyldte 35 år, men det var altså heller ikke derfor.

Årsagen skal i stedet findes på MCH Arena.

På kampdage vrimler FC Midtjyllands frivillige ind for med uvurderlig hjælp at gøre det muligt at gennemføre et opgør i 3F Superligaen, og selv om der ikke var kamp på programmet den 31. januar 2020, valfartede omkring 300 af klubbens i alt 450 frivillige alligevel mod MCH Arena, og de var særdeles velklædte alle sammen.

Forude ventede en aften, hvor de skulle forkæles. En aften hvor de frivillige var i centrum og blev vartet op.

Den røde løber var rullet ud, og der var dækket fint op i loungen, hvor høj som lav fra FC Midtjylland var på plads for at give de frivillige en aften, som de mere end nogen andre fortjente.

- Vi er heldigvis beriget med en stor skare af frivillige, og uden dem gik det selvfølgelig ikke. Derfor besluttede vi i år at give dem en anderledes og ekstraordinær oplevelse på den hjemmebane, de kender så godt, fortæller marketing- og supportdirektør Preben Rokkjær.

Tina Møller, stadium manager, tog imod i døren sammen med Preben Rokkjær, og det var Tina Møller, som fra talerstolen bød de mange frivillige velkommen.

- De blev serviceret med en tre-retters menu, der var drikkevarer, og så var der indlagt lidt overraskelser og underholdning, fortæller Preben Rokkjær.

Det sidste stod Ove Pedersen for.

Han var FC Midtjyllands første cheftræner, han er æresmedlem af klubben, og i dag fungerer han som assisterende sportschef med et lager af anekdoter, som næsten føles uvirkelig.

- Teknikken drillede lidt, men Ove gjorde det som altid rigtig godt. Han er en fantastisk fortæller, og han har oplevet meget igennem et langt fodboldliv, siger Preben Rokkjær.

Aftenens helt store overraskelse lod til gengæld vente lidt på sig – først var det 17.30, så var det 18.00, siden blev det 18.30, og så endelig, klokken 19.00, trådte aftenens store overraskelse ind i loungen i skikkelse af 23-årige Dion Cools.

Den belgiske back havde netop gennemført lægetjek og underskrevet sin kontrakt, og i selskab med sin mor og kæreste hilste den nu forhenværende Club Brügge-spiller for første gang på de mennesker, han møder til de kommende hjemmekampe.

- Det blev godt modtaget, og Dion klarede det flot. Senere på aftenen fik de frivillige endnu en dugfrisk overraskelse, da vi annoncerede indkøbet af Ronnie Schwartz, og det blev ligeledes modtaget positivt, fortæller Preben Rokkjær, som også gav de fremmødte en komprimeret cocktail fra FC Midtjyllands kickoff-møde i begyndelsen af januar.

- Jeg fortalte lidt om de sportslige og kommercielle planer for fremtiden, og jeg snakkede også om vores mission med at lokke flere mennesker på stadion. I forhold til det sidste spiller de frivillige jo en vigtig rolle i vores stræben efter at skabe den bedst mulige stadionoplevelse for så mange som muligt, siger Preben Rokkjær.

Han forpligtede sig samtidig til på klubbens vegne, at der fremover skal være en endnu tættere dialog med de frivillige, så de bliver hørt i forhold til, hvad der kan gøre deres arbejdsbetingelser bedre og lettere, hvilket gerne skal føre til, at give tilskuerne endnu bedre oplevelser.

- Alt i alt en rigtig dejlig aften, og det var fantastisk, at så mange valgte at bruge en fredag aften på MCH Arena. Det var første gang, vi afviklede det på denne måde, men at dømme efter de tilbagemeldinger jeg fik, var det ikke en dum idé, siger Preben Rokkjær om det specielle ved fredag den 31. januar 2020.

Dagen hvor FC Midtjyllands frivillige meget fortjent indtog den røde løber.