29.06.2020, 14:01 | Af: Mads Jakobsen | Foto: Getty Images

Divisionsforeningen, DBU og DIF med plan for fuld tilskuerkapacitet

Myndighederne offentliggjorde lørdag evalueringen efter de tre 3F Superliga forsøgskampe i seneste runde, der blev spillet med flere end 500 personer på stadion. Forsøgene viser, at dansk professionel fodbold er i stand til at eksekvere som aftalt

Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union og Danmarks Idrætsforbund har nu udarbejdet en plan for flere tilskuere, som i sidste ende skal give fuld tilskuerkapacitet til den kommende sæson.

Der er stor tilfredshed fra Divisionsforeningen, DBU og DIF med samarbejdet omkring de tre testkampe i runde 29 i 3F Superliga. Evalueringsteamet med repræsentanter fra både Rigspolitiet, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, DBU og Divisionsforeningen konkluderer også i evalueringsrapporten, at det er muligt at afvikle kampe med flere end 500 personer hen over sommeren, og retter en varm tak til myndigheder og ministerier for et fantastisk samarbejde om - inden for en meget kort tidsramme - at udarbejde og effektuere en sikkerheds- og sundhedsplan for kampene.

- Vi er enormt glade for forløbet omkring testkampe og evaluering. Det har været et fantastisk samarbejde, og vi mener forløbet har vist, at vi er i stand til at eksekvere som aftalt. Vi kan sektionere, identificere og sikre smitteopsporing på et meget højt niveau i en kontrolleret tilskuerrejse. Derfor er vi overbeviste om, at vi forsvarligt kan øge tilskuerkapaciteten yderligere – og målet er at komme tilbage på noget, som er tæt på normal tilskuerkapacitet med starten af den kommende sæson, lyder det fra de tre direktører i henholdsvis Divisionsforeningen, DBU og DIF – Claus Thomsen, Jakob Jensen og Morten Mølholm Hansen.

Divisionsforeningen, DBU og DIF mener, at kampe i juli frem mod sæsonafslutning kan afvikles forsvarligt med følgende tiltag:

• Gennemført kontrolleret og styret tilskuerrejse i adskilte sektioner sikrer smitteforebyggelse og smitteopsporing på et niveau, som ingen andre arrangører tilbyder i øjeblikket.
  • Smitteopsporing sikres gennem kontaktinformationer på alle personer på stadion, således at der kan ske hurtig og effektiv opsporing inden for en given sektion.
  • Siddende tilskuere med afstandskrav på 1 meter i sektioner/enkeltsale med maksimalt 500 tilskuere.

Det er af afgørende betydning at få øget tilskuerkapaciteten og komme tilbage på fuld kapacitet, hvis dansk professionel fodbold ikke skal påføres varig strukturel skade.