28.09.2017, 09:30 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland ansætter ny sportschef fra egne rækker

Svend Graversen er ny sportschef i FC Midtjylland

Den nye sportschef i FC Midtjylland er fundet, og valget er faldet på 46-årige Svend Graversen, der er rekrutteret fra egne rækker.

- Vi har haft et imponerende ansøgerfelt, blandt andet med flere spændende internationale navne, men vi har i Svend Graversen valgt en profil, der kender FC Midtjylland kultur og værdier, og som samtidig har en meget stærk vindermentalitet, siger administrerende direktør Claus Steinlein.

Den nyudnævnte sportschef Svend Graversen er en af hovedarkitekterne bag klubbens fodboldakademi tilbage i 2004. Han står bag den lange række af topspillere, der gennem årene er fløjet fra reden i FC Midtjylland til fordel for store europæiske ligaer.

- Spørger du spillere som Winston Reid (West Ham), Simon Kjær (Sevilla), Erik Sviatchenko (Celtic), Viktor Fischer (Mainz), Jonas Lössl (Huddersfield), Joachim Andersen (Sampdoria) og mange flere, vil de alle bekræfte, at Svend har spillet en helt afgørende rolle for deres udvikling som både mennesker og fodboldspillere, fortæller administrerende direktør Claus Steinlein.

Gennem de senere år har Svend Graversen fået et stadigt mere betydende ledelsesansvar for at videreudvikle det kulturelle og fodboldfaglige fundament, som FC Midtjyllands fodboldakademi hviler på. Det er det ansvar, der nu udvides til at omfatte hele den sportslige afdeling.

- En sportschef i FC Midtjylland skal kunne meget mere end at købe og sælge fodboldspillere, og med ansættelsen af Ove Pedersen som assisterende sportschef er vi allerede stærk besat på transfer- og scouting-siden. Derfor var det først og fremmest vigtigt, at den nye sportschef kendte FC Midtjylland indefra. Udover at kunne lede en scouting-afdeling skal han være i stand til at sikre sammenhængkraft både kulturelt og fodboldfagligt hele vejen fra akademiet til førsteholdet. Den profil matcher Svend perfekt, siger Claus Steinlein.

Svend Graversen starter i sin nye rolle med omgående virkning og ser frem til udfordringen.

- Jeg har en meget klar ide om, hvem FC Midtjylland er, og hvad vi står for, og derfor føler jeg mig godt rustet til opgaven. Som klub har vi flyttet os meget langt gennem de sidste 10-15 år, og jeg ser masser af muligheder for, at vi de næste 10 år sammen kan flytte klubben endnu længere, både hvad angår titler i Danmark, europæiske resultater og udvikling af vores spillere, siger den nye sportschef Svend Graversen.