25.10.2017, 13:00 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland henter ny målmand

Bill Hamid er ny målmand i FC Midtjylland fra årsskiftet. Han hentes i DC United på en fri transfer

Ulvene tilføjer en stærk, amerikansk målmand til truppen i den 26-årige Bill Hamid, der har spillet 200 kampe for den amerikanske MLS-klub DC United, som hører til i Washington DC, Bill Hamids hjemby.

- Vi er glade for, at vi kan tilknytte Bill Hamid vores trup i FC Midtjylland. Han er en god målmand med mange gode år foran sig, og vi ser frem til, at han kommer til klubben ved årsskiftet, siger cheftræner Jess Thorup.

Umiddelbart ser det ud til, at Bill Hamid bliver én blandt fire målmænd i en trup, der i forvejen indeholder Jesper Hansen, Michael Falkesgaard og Oliver Ottesen, men den 193 centimeter høje amerikaner er hentet som en erstatning for Michael Falkesgaard, der kan være på vej væk fra FC Midtjylland:

- Michael Falkesgaard har fået en mulighed for at komme til udlandet, og den mulighed har vi givet ham chancen for at forfølge. Derfor ser vi det som rettidig omhu at hente en god målmand i Bill Hamid allerede nu og så endda på en fri transfer, siger sportschef Svend Graversen.

En fysisk stærk keeper
I samarbejde med trænerteamet har især målmandstræner Nikolai Pold brugt kræfter på at scoute Bill Hamid i de seneste måneder.

- Bill Hamid er en meget atletisk målmand, og han har en enorm fysik. Han er hurtig på fødderne og god i feltet. Han fylder meget i feltet på grund af både hans størrelse og fysik, men også grundet hans store vindermentalitet og verbale tilstedeværelse. Så vi glæder os til at se, hvad han kan bidrage med i FC Midtjylland, siger målmandstræner Nikolai Pold.

Bill Hamid har spillet tre A-landskampe for USA, og han er blevet kåret til den bedste målmand i den amerikanske liga MLS tilbage i 2014, hvor han samme år kom på MLS’ All Star Team.

- Vi har kigget på ham som spiller, og vi har analyseret på hans statistikker. Han leverer flotte præstationer og gode redningsprocenter, og det ser spændende ud, med den erfaring han har i en ung alder, siger Nikolai Pold.

Konkurrencesituation mellem stolperne
Bill Hamid kommer ind i en trup, hvor han er i en konkurrencesituation med en dygtig målmand i Jesper Hansen, og hvor Oliver Ottesen er fremtidens mand.

- I en klub som FC Midtjylland skal vi have tre stærke målmænd, som er i en konkurrencesituation, så vi er tilfredse med at have sikret fremtiden i en transferfri løsning allerede inden vinduet åbner til januar, siger Svend Graversen.

Bill Hamid kommer til heden den 1. januar 2018, og han får en fire og et halvt år lang kontrakt i FC Midtjylland.