12.10.2018, 09:30 | Af: | Foto: Getty Images

FC Midtjylland præsenterer klubbens klart bedste regnskab

Efter et år med endnu et dansk mesterskab og et særligt stærkt vinter-transfervindue kan FC Midtjylland præsentere det klart bedste regnskab i klubbens historie. I 2017/18 sæsonen har klubben leveret et overskud på 66,7 millioner kroner før skat. Driftsoverskuddet (EBITDA) lyder på 87,2 millioner kroner.

- I FC Midtjylland er vi naturligvis stolte af, at vi har formået at forene den store sportslige succes med en meget stærk økonomisk performance. Det giver os en fantastisk platform at vokse ud fra i de kommende år, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

De markant øgede indtægter skyldes i særdeleshed flere profitable spillersalg, blandt andet Alexander Sørloth til Crystal Palace, Rasmus N. Kristensen til Ajax Amsterdam og Filip Nóvak til Trabzonspor.

- I kraft af vores geografiske placering er vi ikke lige så privilegeret som klubber, der har base i nogle af de store byer i Danmark, og derfor skal vi lykkes med en anden type forretningsmodel. Spillersalg er en vigtig del af den, og derfor er det opløftende at se, hvordan vores satsning på at øge transferindtægterne har båret frugt, forklarer bestyrelsesformanden, der understreger, at overskuddet skal bruges til at udvikle klubben yderligere.

- Vi har brugt en del af vores overskud til at betale vores gæld af til Matthew Benham, så vi nu er totalt gældfri. Samtidig er det vores plan at investere yderligere i at styrke vores rekruttering og vores træningsfaciliteter.

Det gode økonomiske resultat ser ikke ud til at blive en engangsforestilling. FC Midtjylland forventer et overskud på 30-40 millioner kroner før skat for 2018/19 sæsonen – med et driftsoverskud (EBITDA) på mellem 55 og 65 millioner kroner.

- Vi er stærkere end nogensinde økonomisk, og det giver ro, men det betyder ikke, at vi træder på bremsen. Såvel i den sportslige som kommercielle afdeling har vi stadig et stort uforløst potentiale, som vi går benhårdt efter at forløse de kommende år, fortæller Rasmus Ankersen.

Årsrapporten for 2017/18 viser også, at FC Midtjyllands akademi igen har været storleverandør til førsteholdet. I foråret 2018, hvor FCM sikrede sig det danske mesterskab, stod akademispillere for 36,16 procent af spilletiden i Superligaen. Samtidig vandt U19-mandskabet det danske mesterskab for syvende gang siden 2005 og dermed er FC Midtjylland igen i år at finde i UEFA Youth League.

- Akademiet er hjertet af FC Midtjylland, og det glæder mig meget, at vi nu igen har bevist, at det ikke nødvendigvis er en modsætning at vinde mesterskaber, samtidig med at man bruger sine egenudviklede unge spillere.

Se årsrapport for 2017/18 her