10.06.2017, 12:00 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

FCM ansætter chefscout for ungdommen

Kåre Kjærsgård er ny chefscout for ungdommen i FC Midtjylland

FC Midtjylland forstærker rekrutteringsafdelingen ved at ansætte Kåre Kjærsgård som chefscout for ungdomsafdelingen på fuldtid. Kåre Kjærsgård kommer til at koordinere scouting af spillere fra U15 og yngre.

- Med Kåres ansættelse sætter vi fokus på rekruttering af de unge spillere. Vi får en medarbejder, der kan rette sin fulde opmærksomhed på det og den vej igennem bidrage til at skabe den bedst mulige rekruttering til klubben, siger akademichef Flemming Broe.

Kåre Kjærsgård skal koordinere indsatsen for at finde de håbefulde talenter, der i første omgang skal og er omkring FCM Elitefodboldskole i Herning, hvor chefscouten for ungdommen vil have meget af sin daglige gang. Samtidig skal han ud i det danske land og netværke.

- Jeg skal rundt omkring i landet og se en masse kampe og en masse ungdomsspillere. Endvidere skal jeg arbejde tæt sammen med det team af scouts, som allerede er tilknyttet. Det er nogle opgaver, som jeg ser frem til og brænder for, siger Kåre Kjærsgård.

Hidtil har rekrutteringschef Lars Hallengreen haft ansvaret for al rekruttering, mens der har været tilknyttet scouts til ungdommen på deltid, men ansvaret for rekruttering bliver nu opdelt ved årgang U15 og U16, hvor Lars Hallengreen nu kan fokusere på U16 og op til seniorspillere, samtidig med at Kåre Kjærsgård spejder de yngre spillere.

- Nu viser vi, at vi prioriterer ungdomsrekruttering højt ved at ansætte Kåre Kjærsgård på fuld tid, siger Flemming Broe.

Det frigiver tid til, at Lars Hallengreen kan arbejde mere målrettet mod de ældste ungdomsspillere og Superligatruppen.

- Jeg kommer i højere grad til at kunne slippe arbejdet med de unge og kunne koncentrere mig internationalt og gå mere i dybden med Superligaholdet, siger Lars Hallengreen, der er rekrutteringschef i FC Midtjylland.

Rekrutteringschefen fremhæver det vigtige i aspektet om at have en god base af egne spillere.

- Det er vigtigt at opgradere scouting ind til FCM Elitefodboldskole i Herning for at få en rigtig god basis, så vi har en endnu højere kvalitet af U13-U14 og U15-spillere i Herning. De er grundstenen til akademiet og sætter standarden for de spillere, der skal på akademiet og i fremtiden spille Superliga, siger Lars Hallengreen.

Kåre Kjærsgård kommer oprindeligt lidt uden for Kibæk og har en cand.merc. i Internation Virksomhedsudvikling og mange års erfaring som DBU-uddannet fodboldtræner.

- Det er et ungt menneske, der kommer fra området og har de rigtige værdier. Han vil være den rigtige person til det job, som handler om at skabe netværk, og vi er sikre på, at han vil være en del af et godt brand for vores talentafdeling, siger Flemming Broe.

Som afslutning på sin uddannelse ved Syddansk Universitet skrev 27-årige Kåre Kjærsgård speciale om udvikling af talenter i dansk fodbold.

- Jeg er gået målrettet efter, at jeg en dag kan stå med noget ansvar i en topklub i fodboldens verden. Det får jeg lov til at smage på nu, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger Kåre Kjærsgård.

FCM vs. RFC – 26. aug.