21.12.2016, 12:20 | Af: | Foto: Getty Images

FCM er Jyllands mest sete klub

Som den eneste klub i Alka Superligaen oplever FC Midtjylland fremgang i seertallene på hjemmebane

Det er ikke kun fra lægterne, der bliver fulgt med i fodbolden i FC Midtjylland. For ikke alene har klubben som den eneste i efteråret oplevet tilskuerfremgang på hjemmebane. Lige så vigtigt har klubben fået endnu flere tv-seere til sine hjemmekampe.

Som den eneste klub oplever FC Midtjylland nemlig en seer-fremgang på 2,3 procent for hjemmekampene i efteråret, og totalset har klubbens næst flest tv-seere på hjemmebane kun overgået af Brøndby IF.

Efterårets seer-rekord blev sat mod FC København den 30. november, hvor 186.000 fulgte med foran skærmen. I alt ramte klubben mere end en millioner seere til efterårets hjemmebane, som også tæller de europæiske kvalifikationskampe.

Det gør klubben til den klart mest sete jyske klub, og i det samlede regnskab for både hjemme- og udekampe er FC Midtjylland den tredje mest sete klub kun overgået af Brøndby IF og FC København.

- For os er det vigtigt at have mange seere til vores hjemmekampe, da det er det, der giver størst værdi for vores samarbejdspartnere. Som den eneste klub har vi haft vækst på antal tv-seere på hjemmebane, og det må være yderst tilfredsstillende for vores samarbejdsparter, og det er det naturligvis også for os selv, siger kommerciel direktør Jacob Jørgensen.

- Det er vigtigt, at vi kan præsentere flotte seer-tal til vores hjemmebanekampe, da det er de kampe, der giver det største udbytte for vores samarbejdspartnere. Vi vil fortsat arbejde hårdt på at tilbyde vores mange samarbejdspartnere et godt produkt, som både de og vi kan være stolte af, siger Jacob Jørgensen.

Efterårets tre meste sete hjemmekamp i tv var kampene mod FC København, Brøndby IF og AGF, hvor mere end 137.000 seere i gennemsnit havde tunet ind på kampene. Totalset gik FC Midtjyllands fodboldkampe ud til 1.769.000 tv-seere.

Fakta om tv-seere
- FC Midtjylland har som den eneste klub i Alka Superligaen oplevet en fremgang i tv-seere på hjemmebane på 2,3 procent
- Den mest sete kamp på MCH Arena var mod FC København den 30. november, hvor 186.000 fulgte med foran skærmen
- I alt ramte klubben mere end en millioner seere til efterårets hjemmebane, som også tæller de europæiske kvalifikationskampe