23.01.2018, 13:00 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

FCM-profil solgt til Ajax Amsterdam

Rasmus Nissen Kristensen fra samarbejdsklubben Brande IF skifter til den hollandske storklub Ajax Amsterdam

20-årige Rasmus Nissen Kristensen nåede på to år at blive regionens nye darling, inden han i dag skifter til Ajax Amsterdam og fremover spiller i den hollandske æresdivision.

- Det er en special dag for FC Midtjylland. Jeg er ovenud glad for salget, men som altid, når vi mister en spiller, der har været igennem hele systemet, begræder jeg, at vi mister en helt speciel person, som står for alt det, som FC Midtjylland gerne vil, siger Svend Graversen.

- Vi sælger Rasmus for et ekstraordinært stort beløb, og vi er meget tilfredse med, at vi kan sende vores egen tidligere akademi- og klubsamarbejdsspiller til en stor klub som Ajax Amsterdam. Vi beviser endnu en gang, at når du kommer til FC Midtjylland, får du de bedste muligheder for at gå hele vejen, siger sportschef Svend Graversen.

Rasmus Nissen Kristensen skifter med omgående virkning til Ajax Amsterdam, der netop har sparket forårssæsonen i gang i søndags med en hjemmebanesejr på 2-0 over Feyenoord.

- Det er fantastisk rejse, ’NK’ har været på. Rasmus har alle dage været en kriger, som har FCM-DNA’et helt ind under huden. Vi er stolte over dette salg, og vi ønsker alle Rasmus det bedste, og vi tror på, at han har en stor fremtid foran sig, siger Svend Graversen.

Historien om ’NK’
Vi husker alle sammen dagen i 2004, hvor Mohamed Zidan scorede fem mål ved åbningen af MCH Arena. Den dag husker Rasmus Nissen Kristensen også, for syvårige ’NK’ var nemlig til stede på stadion den dag som FCM-fan.

- Vi er jo nogle, der kan huske tiden før FC Midtjylland, hvor Ikast FS og Herning Fremad var to klubber. Rasmus Nissen er jo af den generation, der kun har haft et forhold til FC Midtjylland og ikke kan huske andet. Han er unik for klubben, fordi han er gået fra at være fan af FC Midtjylland til at være en stor profil og nu et stort salg, som hele regionen og FC Midtjylland kan være stolte af, siger Svend Graversen.

I ungdomsårene spillede Rasmus ’NK’ i samarbejdsklubben Brande IF. Senere kom han til Herning Elitefodboldskole, hvor han blomstrede yderligere, inden han i 2012 skrev kontrakt med FC Midtjyllands Akademi, hvor han markerede sig som en stor profil i blandt andet UEFA Youth League samt i vejen til Danmarksmesterskabet for U19.

Den 7. marts 2016 fik Rasmus Nissen debut i FC Nordsjælland, og siden er det blevet til 82 kampe for ulvene, og nu skal branditten tørne ud for Ajax Amsterdam.

- Historien om Rasmus ’NK’ og dette salg er indbegrebet af det, vi vil og det, vi står for i FC Midtjylland. Vi har nordeuropas bedste akademi, og i dag er en festdag for hele FC Midtjyllands system, siger sportschef Svend Graversen med stolthed i stemmen.

FCM vs. RFC – 26. aug.