07.09.2018, 10:18 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FCM SAMFUND lettede fra Midtjyllands Lufthavn

Det årlige Meet & Greet-arrangement havde FC Midtjylland i år placeret i Karup, hvor samarbejdspartnere blev præsenteret for en sammenkogt ret af nyheder, anekdoter, fodboldfaglig indsigt, smil og grin samt ikke mindst social ansvarlighed

Thomas Skovs datter er den eneste på Vesterbro med FC Midtjylland-strømper, FCM SAMFUND har fundet sin tredje partner, cheftræner Jess Thorup har et fint forhold til Alexander Zorniger, og fodboldekspert Morten Bruun bad FC Midtjylland nyde, hvor klubben er.

Dét, og meget andet, blev cirka 300 af FC Midtjyllands gode og loyale samarbejdspartnere præsenteret for, da klubben forleden afviklede sit årlige Meet & Greet-arrangement med Midtjyllands Lufthavns direktør Frans Bjørn-Thygesen som vært.

Thomas Skov, som blandt andet er kendt fra tv, styrede som aftenens vært med vanlig lune og skarphed deltagerne igennem et program, hvor fodboldekspert Morten Bruun agerede wingman for Thomas Skov på scenen, og den tidligere landsholds- og Silkeborg IF-spiller leverede som altid en både nøgtern og professionel indsats – krydret med drillerier, anekdoter og en velment opfordring.

- Da jeg i sin tid spillede med Silkeborg IF på Ikast Stadion, som lå klemt inde mellem en kommunal parkeringsplads og en togbane, var det lidt usselt. Det blev endnu mere udtalt, når man skulle ned i Offside efter kampen for at få en kold fadøl. Lokalet mindede jo om en mellemting mellem en smugkro og en ungdomsklub, sagde Morten Bruun med glimt i øjet og tilføjede straks:

- Derfor skal I nyde, hvor FC Midtjylland er i dag. Jeg ved godt, det glippede med europæisk gruppespil i år, men når man tænker på, hvad I kommer fra, er det bestemt ikke usselt med et stort, flot stadion, to danske mesterskaber, flotte transfers, et velfungerende akademi og så videre. Man skal altså også huske at nyde, hvor man er – specielt med tanke på hvor man var engang.

Efter velkomst ved FC Midtjyllands kommercielle direktør Jacob Jørgensen samt et indlæg fra Jesper Rungholm, president/CEO hos Danish Air Transport A/S (DAT), som blandt andet annoncerede, at alle modtog en gratis billet til en flyvetur København tur/retur, præsenterede FC Midtjylland sit seneste tiltag.

FCM SAMFUND har, sammen med fire partnere, en vision om at bruge sportens magt til at engagere, inspirere og hjælpe folk i vort samfund til at nå deres livsmål. Målet er også at bidrage til et godt, festligt og lykkeligt fritidsliv sammen med andre mennesker samt at give mindre bemidlede mulighed for at være en del af enkeltstående begivenheder, som giver øget livskvalitet.

To partnere er allerede på plads, nemlig ALPI og DK Company, og de var ved henholdsvis Mette E. Thygesen og Jens Poulsen på scenen for at forklare, hvorfor de støtter og finder mening med FCM SAMFUND, og alle så en FCM SAMFUND-film, hvor klubbens direktør Claus Steinlein med noget, som mindede om Anders Agger-klang, stod for indtalingen.

- FCM SAMFUND vil gerne tage et medansvar for positiv udvikling i hele regionen, sagde Claus Steinlein blandt andet, inden en overraskende gæst trådte ind.

Tidligere FCM-spiller, og nuværende Ajax-spiller, Rasmus Nissen Kristensen havde taget turen fra U21-landsholdets lejr i Aalborg for at fortælle om sit personlige engagement i FCM SAMFUND, hvor han både involverer sig økonomisk og som ambassadør.

- Nej, jeg snakkede ikke med Claus Steinlein om det inden, ham holder jeg helst helt ude, når jeg træffer beslutninger, sagde Ajax-spilleren til stor morskab for alle:

- Jeg vil gerne bidrage til at gøre en forskel med noget konkret, og flere blandt mine rødder i Brande pegede på dette tiltag, hvilket straks gav rigtig god mening for mig, sagde Rasmus Nissen Kristensen.

Derefter var der mad og drikke, serveret på klassisk vis af stewardesser med trolleyer foran sig, hvorefter den mere sportslige del af arrangementet begyndte.

Transfervinduet blev diskuteret med sportschef Svend Graversen, nye spillere og nuværende profiler blev præsenteret, og trænerstaben, repræsenteret af cheftræner Jess Thorup og assistenterne Kristian Bach Bak og Brian Priske, kom ligeledes på scenen. Her fortalte Jess Thorup blandt andet lidt om forholdet til trænerkollegaerne i Superligaen, og FCM-cheftræneren afslørede, at han faktisk har et ganske fint forhold til Alexander Zorniger fra Brøndby IF.

- Et par dage efter sidste sæsons hektiske afslutning ringede Zorniger til mig, og vi fik en god snak om, hvor fedt det var for dansk fodbold med en tæt guldkamp. Jeg betragter bestemt vores forhold som godt, understregede Jess Thorup.

Efter godt fire timer var det tid til at lande arrangementet sikkert og til tiden i Midtjyllands Lufthavn, som de har for vane at gøre på de kanter, og det gjorde Jacob Jørgensen ved at annoncere en tredje partner i FCM SAMFUND:

- Vi er glade for, at en stor, international koncern sammen med ALPI og DK Company bakker op om FCM SAMFUND, og vi offentliggør den tredje partner i nærmeste fremtid, sagde Jacob Jørgensen med opfordrende stemme, inden han takkede alle for at komme til det, der bedst kan beskrives som et …, nåh ja …, flyvende arrangement.