09.11.2018, 15:04 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

FCM-trænere viser sig frem til topcenter-samling

Midtjyderne lagde mandag græs til den tredje samling for U10-U12-trænere i hele landet.

FC Midtjylland var værter for ungdomstrænere og ledere fra hele Danmark, da Ikast Stadion mandag aften dannede rammen om den tredje topcenter-samling i historien.

Elitechef i klubben Jonas Bliksted og ungdomstræner Thomas Brantsæter havde fået til opgave at fortolke emnet ’spilleren løser spillet’ i deres træning. Og det lykkedes på fornuftig vis, mener Jonas Bliksted.

- Målet med træningen fra vores side, var selvfølgelig at fortolke DBU’s term, ’spilleren fortolker spillet’, men også at prøve at bryde nogle af barriererne ned, der kan være mellem klubber. Vi delte åbent ud af nogle af vores metoder, og det skabte heldigvis en god debat under træningen og i evalueringen efterfølgende, siger elitechefen.

Mens FCM-trænerne og de unge spillere viste øvelserne frem på banen, fulgte de inviterede trænere interesseret med fra sidelinjen.

Vidensdeling på tværs af landet

Topcenteret blev skabt i vinteren 2017 og drives af alle danske licensklubber i samarbejde med DBU. Alle involverede klubber mødes fire gange om året og videndeler indenfor fodboldtræning.

FC Midtjylland var værter i denne omgang, da DBU har fundet træningsmetoderne i klubben spændende og værd at dele med resten af licensklubberne.

Sidste topcentersamling foregik i Odense, mens Silkeborg lagde græs til den første af slagsen.