Julekalender

Glæd dig til årets julekalender

Traditionen tro bringer vi i december måned en julekalender. Den har i år ét klart nøgleord; betydning. Artikelserien byder på 24 spændende personer, som sætter ord på, hvad FC Midtjylland betyder for dem, et område eller et emne.

30/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

I 1999 blev FC Midtjylland stiftet. Gule Ikast-trøjer og blåhvide Herning Fremad-dragter smeltede sammen til et nyt, sort spillesæt. Fodbold blev stadig spillet, og målet var fortsat at vinde den næste kamp.

Siden er sejrene blevet flere, titler er kommet i hus, og FC Midtjylland er vokset som klub og brand.

I fodboldverdenen flyver tiden afsted, og der er sjældent tid til at stoppe op og nyde succesen. Der er altid et nyt mål, der skal indfries. Man er altid på vej.

Nu er det på tide at stoppe op stille sig selv et selv et spørgsmål. Det er sundt at finde tid til – også midt i et stramt decemberprogram, hvor FCM har hele seks kampe på 3 uger. Alligevel er der plads til at reflektere.

Hvilken betydning har FC Midtjylland?

Det er et stort og bredt spørgsmål, ja. Derfor har vi taget fat i 24 personer, der alle har oplevet FC Midtjylland, og som alle kan hjælpe med at besvare spørgsmålet.

Det kan være spillere på banen, fans på tribunen, direktionen på kontoret for at nævne et par eksempler. Hvad har FCM betydet for dem? Hvad har de taget med videre fra Herning og Ikast til resten af deres karriere og liv?

Personer, der har oplevet FC Midtjylland indefra, kan ikke besvare spørgsmålet alene. Derfor er der også afsnit, der dykker ned i, hvordan udefrakommende fodboldfolk ser FC Midtjylland.

Hvad har FC Midtjylland betydet for dansk fodbold? Hvordan har det været at have FC Midtjylland som modstander gennem årene?

Når alt kommer til alt, kan du glæde dig til en artikelserie, der hver eneste dag er båret af et interview med en spændende person, som giver deres perspektiv på FC Midtjyllands betydning.

Glædelig jul.