22.12.2018, 09:27 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Godt for FC Midtjyllands økonomi, at Fredrik Berglund valgte FC København

Fremdrift og satsninger har alle dage været en del af FC Midtjyllands dna – også dengang klubben ikke havde penge til det

Et af de varmeste navne på den danske fodboldscene var midt i 0’erne Fredrik Berglund.

Den svenske angriber bankede mål ind for Esbjerg fB, og der var interesse for ham fra mange sider – også fra FC Midtjylland.

Der var dog alt andet end enighed i klubben – for det første var pengene små, og for det andet så flere Berglund som en udpræget kontraspiller, hvilket harmonerede dårligt med FC Midtjyllands planer om at presse højt og være boldbesiddende det meste af tiden.

Snakken bølgede frem og tilbage, men på et tidspunkt lagde FC Midtjylland faktisk et bud – angiveligt i omegnen af 10 millioner kroner.

Det skabte ikke ligefrem jubel i alle dele af bestyrelsen, hvor de mere forsigtige skulede til egenkapitalen, som kun akkurat pressede sig over fem millioner kroner.

Der var ikke dækning for et bud af den størrelse, og der var heller ikke udsigt til at finde pengene, hvis det endte med en handel.

Én af styrkerne i FC Midtjyllands tilblivelse var de to moderklubbers formænd, Steen Hessel og Johnny Rune, og ikke mindst deres forskellighed gav en dynamik, som på mange punkter var af positiv karakter.

Steen Hessel var og er den impulsive og risikovillige, mens Johnny Rune var og er mere forsigtig samt eftertænksom, og i sagen om Fredrik Berglund endte det med, at sidstnævnte fik sin vilje.

Berglund valgte nemlig at skifte til FC København i sommeren 2006, og han scorede i efteråret 2006 syv gange for hovedstadsklubben.

I foråret 2007 scorede han nul mål, og efter et år i FC København var det forbi efter 29 kampe og de syv forårsscoringer.