21.12.2018, 09:09 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Hvad skal barnet hedde?

Alene det at finde et passende navn til den nye fodboldsatsning skabte masser af debat i Midtjylland – og modstand var der nok af

Det var ikke en storslået seance, dengang sidst i 1990’erne men det var dog en seance.

Tiden var kommet til offentliggørelsen af navnet på den nye fodboldklub i Midtjylland – en klub som hvilede på fundamentet skabt af ærkerivalerne Herning Fremad og Ikast fS.

I Offside under tribunen på Ikast Stadion var samlet en lille sluttet kreds, og daværende amtsborgmester Knud Munk Nielsen var indbudt for at trække lod blandt de tre navne-finalister.

Modstanden mod klubben var fortsat udtalt blandt flere midtjyder, og blandt andet følte initiativtagerne sig ikke ligefrem forkælet af den lokale avis i Herning.
Avisen lancerede dog en navneleg, hvor folk kunne sende forslag ind i forhold til, hvad fodboldsatsningen skulle hedde.

Blandt dem var blandt andre Herning/Ikast FC, og der var også forslag om at kalde den nye fodboldklub for FC Midt/Vest, men nu skulle det afgøres.

Tre sedler pakket godt sammen var på bordet, og nu skulle amtsborgmesteren trække navnet på den fodboldklub, som på sigt skulle placere den midt- og vestjyske region på et fodboldlandkort, som i mange år havde haft Brøndby IF og FC København som lysende pejlemærker.

Knud Munk Nielsen trak et af de tre lodder, og på papiret, han foldede ud, stod der FC Midtjylland.

Amtsborgmesteren vidste dog ikke, at der stod præcis det samme på de to andre sedler, for beslutningen var taget inden lodtrækningen.

Fordi FC Midtjylland lød bedst, mente initiativtagerne, som efter dåben trak lod blandt de personer, som havde stemt på FC Midtjylland som nyt navn, og vedkommende fik et rejsegavekort på 5000 kroner.

Langt fra alle brød sig om det nye barn, men det var født, og nu var det også døbt.

FC Midtjylland var klar til at indlede en rejse, som i de kommende 20 år for alvor placerede regionen i bevidstheden hos fodboldfolk i både ind- og udland.

FCM vs. EFB – 25. maj.